Zeno Debast zijn nieuwe waarde (volgens zijn afkoopclausule) is astronomisch te noemen

Zeno Debast zijn nieuwe waarde (volgens zijn afkoopclausule) is astronomisch te noemen
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Zeno Debast zijn transfer naar Sporting Lissabon is zo goed als rond. A Bola weet te melden dat de verdediger van Anderlecht dinsdag zijn medische testen kwam afleggen en straks één van de duurdere verdedigers ter wereld wordt.

Sporting gaat tussen de 16 en 18 miljoen betalen voor de 20-jarige verdediger die straks ook op het EK te bewonderen zal zijn. Hij kreeg intussen ook al een rondleiding op het oefencomplex en in het stadion.

De transfer zou nog voor de start van het EK in kannen en kruiken moeten zijn zodanig dat hij zich volledig kan concentreren op de Rode Duivels. Op persoonlijk vlak is dus alles rond, enkel de laatste handtekeningen tussen de clubs moeten nog gezet worden.

Voor Debast ligt al een contract van vijf jaar klaar, tot juni 2029, met een afkoopclausule van 80 miljoen euro. Dat is een normale zaak bij clubs uit het zuiden van Europa, maar is toch astronomisch te noemen. 

Debast is een echt Neerpede-product en werd al onder Vincent Kompany gelanceerd op heel jonge leeftijd. Sindsdien heeft hij elk seizoen stappen gezet en zijn progressiemarge is nog groot.

Als voetballende centrale verdediger heeft hij natuurlijk een heel interessant profiel. Debast werd opgeleid als aanvallende middenvelder vooraleer hij naar achter werd gehaald.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties