Wij zijn er klaar voor, maar zijn Rusland en Saoedi-Arabië dat ook?
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Moskou

Voorbeschouwing: Rusland-Saoedi-Arabië

Wij zijn er klaar voor, maar zijn Rusland en Saoedi-Arabië dat ook?
Foto: © SDG

Na het lange aftellen, is het eindelijk zover. Het WK voetbal gaat in de vooravond van start met Rusland tegen Saoedi-Arabië. In Moskou wordt alles in gereedheid gebracht, maar zijn ook beide teams er klaar voor?

Vooral voor het organizerende Rusland is het belangrijk om in die eerste match meteen goed uit de verf te komen. De voorbereiding was immers allesbehalve overtuigend en we krijgen misschien wel de slechtste Russische nationale ploeg ooit te zien. Het is tekenend dat jongens als Ignasevitch, 39 jaar, uit hun internationaal pensioen gehaald moeten worden om de verdediging te leiden.

Verwacht basiselftal Rusland: Igor Akinfeev; Mario Fernandes, Fedor Kudryashov, Sergey Ignashevich, Yuri Zhirkov; Roman Zobnin, Daler Kuzyaev, Alan Dzagoev, Aleksandr Samedov, Aleksandr Golovin; Fedor Smolov.

Bij Saoedi-Arabië hebben ze net als Spanje de coach die de WK-kwalificatie bewerkstelligde, al de laan uit gestuurd. De Saoedi's lieten wel iets meer tijd tussen het ontslag en de start van het WK dan de Spanjaarden. Na een dispuut werd Bert Van Marwijk al in september van vorig jaar wandelen gestuurd.

Verwacht basiselftal Saudi-Arabië: Abdullah Al-Mayouf; Usamah Husawi, Omar Hosawi, Yasser Al-Shahrani, Mohammed Al-Barik; Abdullah Otif, Salman Al-Faraj, Yahya Al-Shihri, Taisir Al-Jassim, Salem Al Dosari; Fahad Al-Molad

 

Stort €50 en speel met €150