Datum: 24/11/2022 17:00
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 1

Ronaldo breekt nieuw record met doelpunt op 5e WK, venijn ei zo na in de staart in spektakelpartij tussen Portugal en Ghana

Portugal en Ghana hebben spektakel weten te serveren in hun eerste wedstrijd in Groep H. In een zinderende tweede helft zagen we vijf doelpunten, maar het had nog anders kunnen lopen in minuut 101.

Na de 0-0 tussen Uruguay en Zuid-Korea konden zowel Portugal als Ghana een uitstekende zaak doen in groep H en zo de leiding nemen. Toch leidde dat niet tot bijzonder veel aanvalslust, zeker niet bij de Ghanezen.

Cristiano Ronaldo begon gewoon in de basis bij zijn land en zorgde na tien minuten ook voor de eerste kans, maar de bal was nét te ver van de voet. En toen hij op het halfuur wél scoorde, werd zijn goal afgefloten voor een voorafgaand duwtje.

Ronaldo recordhouder

Dat was eerder licht gefloten, maar daardoor gingen we wel rusten met een 0-0 gelijkspel. Na de koffie kon Portugal alsnog de score openen, nadat CR7 vanop de stip alsnog de 1-0 kon maken - opnieuw na een erg licht duwtje.

© photonews
© photonews

Voor de Portugees meteen zijn zevende WK-doelpunt en dat op vijf verschillende wereldkampioenschappen. Een nieuw record zo voor de Portugese superster, en ook het begin van een weergaloos halfuurtje.

Zinderend slot

André Ayew leek een kwartier voor tijd de held van Ghana te gaan worden door de gelijkmaker van dichtbij binnen te steken, maar daarna maakte Portugal er in vijf minuten korte metten mee. Twee keer randje buitenspel, twee keer vlijmscherp.

3-1 via Joao Felix en de ingevallen Rafael Leao. Match gespeeld dus? Wel, niet helemaal. Bukari kon met de kop nog wat spanning brengen, in de negen minuten extra tijd zat het venijn ei zo na in de staart. Inaki Williams verstopte zich in de rug van de Portugese doelman, maar gleed weg en kon zo de 3-3 toch niet scoren. Goede start zo voor Portugal.