Saoedi-Arabië
Datum: 22/11/2022 11:00
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 1

Saoedi-Arabië zorgt voor eerste grote stunt op WK en klopt Argentinië, dat drie goals afgekeurd zag en desastreus aan tweede helft begon

Wat een verrassing! Saoedi-Arabië heeft topfavoriet Argentinië geklopt in de eerste groepsmatch. Nochtans leken de Argentijnen in de eerste helft amper problemen te gaan kennen en kwamen ze snel op voorsprong. Maar in het begin van de tweede helft keerden de Saoedi's het helemaal om.

1-0 bij de rust en dat mocht gerust een klein mirakel genoemd worden. Messi mocht Argentinië al na 8 minuten op voorsprong zetten na een trekfout op Paredes in de zestien. Nochtans een gelijkaardige fase als bij Engeland gisteren, maar deze keer kwam de VAR wel tussen. Messi deed het wel heerlijk kalm vanop elf meter.

Met gemak?

De Saoedi's verdedigden zich met hand en tand en maakten veel irritante fouten. Maar ja, iedereen doet het met de wapens die ze hebben. Ze zetten ook telkens de buitenspelval op en die werkte perfect. Zo werden er maar liefst drie doelpunten van de Argentijnen afgekeurd, al was het bij Messi en Martinez wel héél nipt en moest de VAR de beelden bestuderen.

Argentine

Da's natuurlijk spelen met vuur, maar Saoedi-Arabië hield de score dus beperkt, ondanks de logische dominantie van de Zuid-Amerikaanse tegenstander. En dan het ongelooflijke: Saoedi-Arabië maakte gelijk bij het begin van de tweede helft. Eerste kans en perfect afgewerkt door Al-Shehri. Wat een verrassing!

Daar stopte het trouwens niet bij. Nog vier minuten later stond het 1-2! Al-Dawsari krulde de bal heerlijk richting bovenhoek. Martinez stak er nog een vingertop tegen, maar kon de bal niet uit zijn goal houden. Heel de voetbalwereld keek met grote ogen van verbazing toe. Want ja, de Saoedi's gingen er zeker met lijf en leden voor liggen. Er was geen doorkomen meer aan.

Argentinië bleef proberen, maar het centrum zat potdicht. Een schuchtere kopbal van Messi en Tagliafico die van dichtbij niet voorbij Al-Owais geraakte, waren de grootste kansen die er te noteren vielen. Argentinië staat zo meteen onder druk in het laatste WK dat sterspeler Lionel Messi ooit gaat spelen. Chapeau voor dit Saoedi-Arabië, dat absoluut alles gegeven heeft.