Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Lotto Park
Anderlecht houdt de drie punten thuis
Bart Hermans

Anderlecht heeft Charleroi in eigen huis geklopt met 3-0. Ondanks het Champions League voetbal op televisie kwamen er toch 24000 toeschouwers opdagen in het Constant Vanden Stockstadion. Ze zagen een sterk Anderlecht dat na goals van Mpenza en Jestrovic bij de rust al op rozen zat. In de tweede helft zette Jestrovic via een penaltydoelpunt de eindscore op de bordjes.

Bij Anderlecht geen Aruna, Jasjtsjoek en Bassegio aan de aftrap. Deze laatste heeft een paar minuten voor het begin van de wedstrijd forfait moeten geven. In zijn plaats komt Lovre. De wedstrijd begint wat met vertraging omdat de stewards talloze rollen wc-papier op het veld moeten opruimen. Het veld zelf ligt er zwaar maar bespeelbaar bij.

Het startsignaal is amper gegeven wanneer Jestrovic al dan niet terecht neer gaat in het strafschopgebied na een voorzet van Deschacht. Scheidsrechter Ver Eecke vindt dat dit geen penalty is. Anderlecht ontwikkelt het eerste kwartier een hoog tempo waar Charleroi het moeilijk mee heeft. De Brusselaars slagen er wel niet in echt gevaarlijk te zijn.

Dan toch een eerste echte kans : Een schitterende pas van Zetterberg op Mpenza maar een goed uitgekomen Laquet is iets sneller op de bal dan Mpenza. Anderlecht laat het tempo wat zakken zodat de zebra’s wat meer in de wedstrijd komen. Na een hoekschop van Zetterberg wordt een kopbal van Jestrovic van de lijn weggewerkt door Kraouche, aan de overkant is Charleroi dicht bij de 0-1 wanneer een vrije schop van Reina via de paal en Van Steenberghe in hoekschop gaat.

In de vijfendertigste minuut is het dan toch raak wanneer een vrije trap van Zetterberg bij Kompany belandt, de gouden schoen zet hard voor en via het scheenbeen van Mpenza verdwijnt de bal in doel. Anderlecht gaat direct op zoek naar de 2-0 en kort voor rust slagen ze hier in . Een schot van Lovre beland op de lat en een attente Jestrovic kan de bal binnenkoppen. Het vierde doelpunt in drie wedstrijden voor de spits van Anderlecht. Het is dan ook rusten geblazen met een 2-0 tussenstand.

Bij het begin van de tweede helft komen bij Charleroi Christ en Macquet in de plaats van Detal en Krauche. De wedstrijd gaat nu  goed op en neer met veel middenveldspel. Veel kansen zijn er dan ook niet , enkel een schot van Jestrovic en de redding van Laquet zijn het vernoemen waard. Wanneer Wilhelmson neergaat in een duel met Kargbo, schreeuwt heel Anderlecht voor een strafschop maar de ref gaat er ook deze keer niet op in. Anderlecht heeft de match onder controle en laat het tempo wat zakken. Bij Charleroi komen ze niet verder dan wat schoten uit de tweede lijn en zo kabbelt de wedstrijd verder. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd dan toch gevaar van de zebra’s . Een vrije trap van Akgul wordt door de keeper van Anderlecht van onder de lat weggetikt.

Derde keer goed keer , Wilhelmsson wordt door Kere neergelegd in de zestien en nu wel strafschop. Jestrovic scoort vanop de stip en tekent zo zijn tiende van het seizoen aan.

Anderlecht verstevigd zijn tweede plaats door deze overwinning. Ze tellen nu vier punten voorsprong op Racing Genk en vijf op standard.