cluClub Brugge
rwdmRWDM
1-0
1-1
3-1
4-1
Datum: 09/03/2005 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Jan Breydel
Club zonder problemen langs Brussels
Thomas Dubois
| 0 reacties
Club zonder problemen langs Brussels
Foto: © SC

Zonder echt door te moeten duwen heeft leider Club Brugge vanavond rode lantaarn Brussels verslagen met 4-1. Debuterend trainer Robert Waseige kon niet rekenen op Emeran en Bruno, zij werden vervangen door Petö en door kop van jut voor het Brugse publiek Crasson.
 
Op een naar Brugse normen aanvaardbaar veld zat Club Brugge meteen goed in de match. Club dat eerst naar zijn spionkop speelde zag eerst hoe de Nederlandse scheidsrechter Blom een doelpunt van Ishiaku op al dan niet buitenspel afkeurde na een volley van Ceh. Uitstel is geen afstel want op het kwartier was het al raak, na een fraaie voorzet van Ishiaku kon de vrijstaande Ceh de 1-0 binnentrappen. Club al meteen op rozen. Brussels plooide terug en koos voluit voor de counter. De counter die Brussels iets na het halfuur de gelijkmaker opbracht, in een één tegen één duel was De Camargo Maertens te snel af. Hij slaagde erin Butina te kloppen. 1-1, het teken voor de troepen van Trond Sollied om een tandje bij te steken.
 
En dat deed het ook, Izgi slaagde er niet in de bal ver genoeg weg te duwen, en zo kon Van der Heyden met zijn mindere rechtse voet de 2-1 heerlijk binnentrappen. Brussels kon alvast niet lang genieten van z’n voorsprong. Na 2 twijfelachtige strafschopgevallen was het Rune Lange die op slag van rust de 3-1 kon binnentrappen, na voorbereidend werk van Verheyen had hij maar binnen te trappen.
 
Een matig spelende Ishiaku werd aan de rust gewisseld voor de terug blessurevrije Balaban. En die toonde meteen zijn honger naar de bal, pakte na een kleine minuut al een gele kaart en knalde na 50 minuten op de lat. Brussels kwam er amper aan de pas in de tweede helft, Balaban trapte nog twee keer op de lat, waarvan één keer op vrije schop. Hij maakte alvast een opgemerkte rentree en solliciteerde duidelijk naar een basisplaats voor de topper van zondagavond tegen Racing Genk. Brussels kon nog eens dreigen via De Camargo, maar het was – wie anders dan – Rune Lange die de 4-1 op het bord zette na een fraaie diagonale kopbal waardoor hij mee aan de kop komt te staan van de topschuttersranglijst.
 
Geen Wasseige-effect voor Brussels dat nog een lange weg voor de boeg heeft wil het zich redden, Club Brugge zit in volle titelkoers en kan het zonder kleerscheuren volgend weekend doorkomen dan wordt het uitkijken naar de mogelijke datum van titelviering.