Datum: 08/03/2005 20:30
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Jules Ottenstadion
Leekens zet ex-club een hak

Het was toch wel een speciale wedstrijd voor Georges Leekens. Mac The Knife speelde namelijk met zijn huidige ploeg AA Gent tegen zijn voormalige werkgever Excelsior Moeskroen. De Limburgse coach mocht na 90 minuten juichen, de Buffalo's wonnen immers met 1-0.

De eerste helft had weinig om het lijf. Het was wachten tot iets na het half uur voor de eerste kans van de wedstrijd te noteren viel. Toen buffelde De Beule nipt naast. Vlak voor rust was de thuisploeg opnieuw gevaarlijk, maar Martin, die de geblesseerde Vandendriessche in doel verving, pareerde knap een schot van Jbari.

Vlak na de koffie kwam Moeskroen voor de eerste keer aan het venster piepen wanneer Dimbala op doel besloot. Smoje kon de bal net voor de lijn keren. De Oost-Vlamingen namen vanaf dan de wedstrijd in handen en kregen enkele mogelijkheden. Martin (ex-Bergen en -Willem II) stond evenwel puik te keepen bij pogingen van Jbari, Vrancken, Mamouni en Boussoufa.

Een klein kwartier voor affluiten zette Boussoufa een actie op in de zestien. De Nederlander werd vervolgens neergehaald waarop ref Gumienny gedecideerd naar de stip wees. Smoje liet deze buitenkans niet liggen (1-0). Beide teams kregen nog ieder een kans, de beste voor Moeskroen via Dimbala en De Vleeschauwer na geklungel in de Gentse verdediging. De score veranderde echter niet.

Al bij al een verdiende overwinning voor de Buffalo's in een niet hoogstaande wedstrijd. Het zal Leekens geen zorgen baren. Hij heeft de drie punten binnen, bovendien tegen zijn vorige broodheer.