Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Genk kansloos onderuit op het Kiel
Tonnelier Caroline

RC Genk kon nog nooit winnen op het veld van GBA en ook vanavond is daar geen verandering in gekomen.  De Limburgers verloren kansloos met zware 3-1 cijfers.  Aan de rust stond het al 2-0 voor de thuisploeg.  Cavens was met twee doelpunten de held van de avond.

In het eerste kwart van de wedstrijd was er weinig te beleven.  De eerste kans was voor de bezoekers, maar Vandenbergh kon niet afwerken.   Tijdens de laatste tien minuten voor de rust scoorde Cavens tweemaal na zwak verdedigen bij RC Genk.  Het openingsdoelpunt kwam tot stand na een verre uittrap van Luciano, die verkeerd werd beoordeeld door de Limburgse defensie.  Cavens kon alleen op Moons afgaan en werkte af met een lob.  Nog geen vijf minuten later wankelde de Genkse verdediging opnieuw en kon Cavens nogmaals profiteren.  Vlak voor de rust kregen de bezoekers nog één halve kans op de aansluitingstreffer, maar Matoukou kon niet bij een voorzet vanop rechts.

René Vandereycken zette na de rust alles op alles door flankverdedigers Mikulic en Priske te wisselen voor Stojanovic en Beslija, maar deze gewaagde beslissing draaide verkeerd uit.  Eerst werd een doelpunt van GBA nog afgekeurd wegens buitenspel, maar twee minuten later stond de 3-0 toch op het scorebord.  De thuisploeg scoorde op de counter via Monteyne.  Een zwak Genk kwam niet verder meer dan een aantal kleine kansen, maar in de 84e minuut kon Vandenbergh toch nog de eer redden voor de Limburgers.
RC Genk zal zondag tegen Club Brugge uit een ander vaatje moeten tappen als het zijn derde plaats wil vasthouden.  GBA doet met zijn eerste zege sinds de 12e speeldag een goede zaak in de degradatiestrijd en kan alvast met vertrouwen uitkijken naar de bekerconfrontatie tegen Genk volgende maand.