Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stayen
Lierse zwaar onderuit op Staaien
Anthony Van der Planken

Sint-Truiden heeft zichzelf weer wat meer ademruimte gegeven. De Limburgers klopten vanavond Lierse met zware 4-0 cijfers.

De wedstrijd was nog maar goed en wel afgetrapt, of Dimitri De Condé had al gescoord. Het vroege doelpunt betekende een bevrijding voor STVV, dat amper twee minuten later opnieuw raak trof. Ditmaal was Buvens de goalgetter van dienst. Hij trapte een slecht weggewerkte corner voorbij doelman Van der Straeten.

Na de vroege achterstand kwam Lierse wat opzetten. De Pallieters waren er via Crossa en Imschoot twee keer dicht bij, maar de bal wilde er niet in. Aan de andere kant lukte dat wel, want iets voor het halfuur scoorde Buvens zijn tweede van de avond op voorzet van De Ceulaer. Een assist waar de aanvaller blij mee zal zijn, want er zaten opnieuw enkele potentiële nieuwe clubs in de tribune.

De tweede helft leverde opnieuw enkele kansjes op voor beide ploegen. Toch duurde het tot de 78e minuut eer er weer gescoord werd. Sander Debroux zorgde voor de 4-0 eindstand.

Sint-Truiden doet zo een uitstekende zaak in de degradatiestrijd. De Limburgers hebben nu vijf punten voorsprong op de voorlaatste, Bergen. Lierse is al enige tijd safe, maar blijft wel hangen op de tiende plek.