Datum: 09/03/2005 20:30
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Freethiel
Oostende verdiend gelijk op Freethiel

KV Oostende speelde vanavond verdiend 2-2 gelijk op het veld van Beveren. De thuisploeg domineerde nochtans in de beginfase, maar Oostende klom op slag van rust op voorsprong. In de tweede helft kwam Beveren in tien dolle minuten eerst langszij en dan op voorsprong, maar Johan Van Rumst bezorgde de kustploeg alsnog een verdiend gelijkspel.

Beveren domineerde in de beginfase met kansen voor Romaric (2x), Sanogo (2x) en Arunina maar na vijftien minuten kwam Oostende een eerste keer opzetten. Het schot van Zoko werd door Junior in hoekschop geduwd. Een half uur lang gaat de wedstrijd goed op en neer, maar gescoord werd er niet. Dat gebeurde wel op slag van rust toen Zephirin Zoko kon profiteren van de zwakke Beverse verdediging. Dat betekende een verdiende en logische 0-1-voorsprong bij de rust.

Net na rust kon Romaric Beveren op gelijke hoogte brengen en nog geen tien minuten later klom de thuisploeg zelfs op voorsprong toen Sanogo scoorde. Twintig minuten voor tijd kopte Johan Van Rumst de kustploeg alsnog terug langszij. 2-2 was de logische eindstand.

Oostende behaalt nu tien op twaalf en komt weg van de degradatieplaatsen. Het staat nu zestiende met negentien punten. Dat is er ééntje meer dan Bergen en twee meer dan FC Brussels. Beveren staat twaalfde met 27 punten.