Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard swingt voorbij La Louvière
Bart Hermans

Standard Luik heeft in het eigen Sclessin oververdiend gewonnen tegen La Louvière. Nadat in de eerste helft Proto de bezoekers overeind hield was het in de tweede helft Conçeicao die de kansen verknalde.De Portugees kwam op het einde van de wedstrijd nog goed weg nadat hij zijn frustratie uitte tegen een paar spelers van La Louvière. Het doelpunt tenslotte kwam van de man van de match, Karel Geraerts.

Deze match was een inhaalwedstrijd van de 24ste speeldag. Standard heeft 24 op 30 gehaald de laatste tien wedstrijden. Bij de Rouches kwamen Bangoura en Vandooren terug uit schorsing , Wamberto zat verassend op de bank. Bij La Louviere kwam Blay en Dia in de basis.

In het begin van de wedstrijd was er veel middenveldspel met weinig doelkansen, beide ploegen kozen duidelijk voor een afwachtend begin. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het snel duidelijk dat de wolven naar Sclessin waren gekomen voor een gelijkspel. Toch kon Standard gevaar ontwikkelen via Conçeicao, die heel goed bezig was op de rechterflank. Halverwege de eerste helft moest La Louviere noodgedwongen Blay en Montoya wisselen wegens blessures. Deze vervangingen deden het spel van La Louvière zeker niet aanvallender worden en ze groeven zich dan ook in voor eigen doel. Proto liet met schitterende reddingen zien dat hij DE nationale doelman van België is . Vijf minuten voor rust kreeg Dia zijn tweede gele kaart en bijgevolg rood na een smerige fout op Curbelo. Dit had meteen rood mogen en moeten zijn. La Louviere dus met tien, je kon voorspellen dat Runje een rustige tweede helft tegemoet zou gaan.

Na de koffie bracht D’Onofrio een tweede lange spits in , Roussel kwam in de plaats van Walasiak. Hierdoor ging Conçeicao rechts en Rapaic links spelen. Dit bracht schitterend voetbal teweeg maar een goede Proto verhinderde de 1-0. Er moet ook gezegd worden dat Conçeicao drie heel goede kansen zomaar de nek over wrong . Maar dan kwam het enigste foutje van Proto in de hele wedstrijd. Hij bokst de bal weg uit de voeten van Roussel en deze viel voor de voeten van Geeraerts, deze twijfelde niet en schoot de bal binnen. In het laatste kwartier vergat Standard de score te verdubbelen, ook al omdat een schitterend schot van Leonard op de lijn werd gered. Conçeicao, de driftige Portugees, maakt zijn reputatie waar en kreeg het aan de stok met Zambernardi. De Portugees vroeg eigenlijk om rood maar het bleef bij geel. De trainer van de Ruches was blij met de overwinning maar was niet te spreken over het onprofessioneel gedrag van zijn sterspeler.

Standard wordt nu alleen derde op twee punten van Anderlecht , die nog wel een wedstrijd tegoed hebben . Dichtste achtervolger Racing Genk volgt op twee punten van de Rouches.