cerCercle Brugge
0-1
0-2
0-3
86' Dieter Dekelver (pen)
1-3
Datum: 09/03/2005 20:30
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen weer in een dipje
bernie de vuyst

De opmars van Bergen vlak na de winterstop is definitief gestuit. De Walen behaalden de laatste drie wedstrijden een 0 op 9. Vandaag was Cercle Brugge met 1-3 te sterk. Dat de thuisploeg bijna de ganse wedstrijd met zijn tienen moest spelen, is slechts een zakdoekje tegen het bloeden.

De wedstrijd begon ronduit dramatisch voor de jongens van Jos Daerden toen Billy na amper 8 minuten rood kreeg voor een fout op de doorgebroken Dekelver. Toch probeerde Bergen in de eerste helft het spel te maken en loerde Cercle op de tegenaanval. De eerste mogelijkheid was dan ook voor thuisspeler Goussé. Mollez had een goede beenreflex in huis. De Bruggelingen dreigden pas vlak voor de koffie met pogingen van Dekelver, Grondin en Van Mol. Willockx wilde echter van geen wijken weten.

Na rust nam Cercle het initiatief over. Roiha testte al meteen de kwaliteiten van Willockx. Even later had Dekelver alle pech van de wereld toen zijn schot op de paal belandde. Op het uur dreigde de thuisploeg dan. Njock zag zijn poging gepareerd door Mollez.

Een kwartier voor tijd konden de West-Vlamingen de man-meer-situatie dan toch uitbuiten. Het gebeurde wel via een vrijtrap, al was het was pareltje van Meyssen (0-1). Even later moest Mollez alles uit de kast halen bij een kopbal van Datti. In de 80ste minuut besliste Roiha evenwel de wedstrijd (0-2). Enkele minuten nadien stond het reeds 0-3. Dekelver trapte een penalty koel tegen de touwen. Bergen kon nog wel de eerreder scoren, een vrije schop van Schaessens.

Bergen voetbalde goed mee, maar de vroege rode kaart van Billy deed hen toch de das om. De degradatie komt weeral akelig dichtbij. Cercle nestelt zich stilaan op een veilige positie.