Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jan Breydel
Cercle nu alleen laatste
Kristof Blomme

Cercle Brugge heeft voor de vierde keer op rij verloren. Nu was Zulte-Waregem met 2-4 te sterk. De promovendus is heel goed aan het nieuwe seizoen begonnen.

In het begin van de partij was Zulte-Waregem heer en meester. Eerst werd Dewulf opzij gezet door Salou, maar de lange spits schoot voorlangs. Even later kon Verschuere uithalen van net buiten het strafschopgebied. Zijn knal ging naast. Na nog geen tien minuten was het raak voor de bezoekers. Dupré kon zomaar door de defensie van de thuisploeg lopen en zette de verdiende voorsprong op het bord. Pas na twintig minuten kwam Cercle voor het eerst dreigen. Roiha en Pivaljevic verkwanselden door een misverstand deze kans. Eén minuut later verdubbelden de bezoekers de voorsprong. Salou kopte door tot bij D'Haemers die simpel kon scoren. Nadien kwam er toch wat meer dreiging van Cercle. Van Mol trapte eerst op Merlier. Even later kon diezelfde Van Mol net niet bij een voorzet van Svetlicic.

In de tweede helft kon Van Mol twee keer Merlier bedreigen. De bezoekende goalie liet zich niet verschalken. Ook Svetlicic kon uithalen, maar ook nu had Merlier geen problemen. Op het uur kwam de aansluitingstreffer er toch. Pivaljevic kon een voorzet van Roiha afmaken. Het eerste doelpunt meteen van Cercle deze competitie. Beide ploegen gingen nu helemaal voor de volle pot waardoor er wat ruimte kwam. Roiha kon op doel trappen, maar hij schoot voorlangs. Uiteindelijk was het Zulte-Waregem die de voorsprong kon uitbreiden. Salou legde af voor Meert die beheerst scoorde. Vijf minuten later werd het zelfs nog 1-4 na een kopbal van Salou. Uiteindelijk kon invaller Boi nog een tweede keer scoren voor Cercle, maar daar bleef het bij.

Door dit verlies staat Cercle nu alleen laatste met nog geen enkel punt. Zulte-Waregem doet het uitstekend en heeft zeven punten.