Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Schiervelde
Roeselare hakt Lokeren in de pan
Ruben Claesen

Voor de twijfelaars: Roeselare is wel degelijk een aanwinst voor eerste klasse. Het won vanmiddag makkelijk van Lokeren met afgetekende 4-0-cijfers. Man van de match was ongetwijfeld Rocky Peeters, die met drie doelpunten een groot aandeel in de overwinning had. Coquelet vervolledigde het viertal.

Bij de thuisploeg geen veranderingen in de eerste elf ten opzichte van vorige week, enkel Vandamme nam de plaats in van Verhoeven op de invallersbank. Bij de bezoekers was Vukomanovic geschorst, waardoor Arnar Gretarsson voor het eerst dit seizoen startte. Ook Drulic kon coach Muslin overtuigen, hij begon in de plaats van Bancé.

Roeselare begon goed, met na een kleine vijf minuten spelen de eerste mogelijkheid. Eloi kon alleen op Milojevic afgaan, de Lokerse goalie stopte zijn inzet met een gelukje. Vervolgens een counter van Lokeren, keeper Sierens dook gepast in de voeten van Drulic. Er werd meteen goed gevoetbald in de beginfase, met goede kansen aan beide kanten. Vaesen met een kopbal, recht in de handen van Milojevic. Dan een hoekschop voor Lokeren, via Gretarsson belandde de bal bij Diallo, een goed schot, maar Sierens parreerde. Een doelpunt hing in de lucht, en dat kwam er uiteindelijk ook. Dufoor met de voorzet en Rocky Peeters kon binnentikken. Lokeren was aangeslagen en kon niet echt antwoorden, de match viel even stil. Vijf minuten voor rust leek Roeselare op de eigen adem getrapt te hebben, en Lokeren maakte bijna gelijk. De poging van Bouchouari was echter niet goed genoeg. Het slotoffensief van Lokeren leverde niet meer op, we gingen naar de koffie met het kleinste verschil, in het voordeel van Roeselare.

Meteen na rust duwde Lokeren de West-Vlamingen weg, Sierens en co hielden Roeselare recht. Bij een zeldzame tegenprik lepelde De Vleeschauwer de bal op het hoofd van Eloi, die net naast kopte. Op het uur opschudding, wanneer Saidou Mady Panandetiguiri een tweede gele kaart onder de neus kreeg. Rood dus, en Lokeren verder met z'n tienen. De Waaslanders kregen met elf de bal niet in de netten, met tien werd het zowaar nog moeilijker. Het werd zelfs erger, na een voorzet van De Vleeschauwer kon Peeters de score verdubbelen. Lokeren van slag, Roeselare domineerde en liep uit, na weer een goal Rocky Peeters. Zijn derde al, dit keer na een hoekschop. Lokeren zag sterretjes en Coquelet kon bijna profiteren, Milojevic redde. Maar uitstel is geen afstel. Na een schitterend uitgespeelde counter mocht Coquelet de 4-0 binnentrappen. In amper zes minuten was Lokeren helemaal uitgeteld. Het kwam wel nog een keertje piepen, maar Joao Carlos kopte op de paal. De Waaslanders drongen niet meer aan, en zo bleef het 4-0