Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Dosunmu is de nieuwe held op het Kiel
Jan Martynowski

Germinal Beerschot kon in een onderhoudende wedstrijd de maat nemen van AA Gent. Op basis van een sterke tweede helft verdiend. Dosunmu maakte met een goal en een assist het verschil, Boussoufa hield de spanning erin.

Beide ploegen waren zwak aan de competite begonnen. Gent haalde 4 op 9, Germinal Beerschot moest het met nul punten stellen.

Het begin van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Gent. De Beule mocht alleen op Luciano af, maar beschoot onbeheerst over. Iets later werd Dosunmu door Snoeckx naar Herpoel  gestuurd, maar die kon in laatste instantie de bal wegwerken. Het zou een voorbode zijn van een waar Dosunmu-festival. Maar eerst was het nog even aan Gent. Grégoire kopte recht op Luciano, en Mladenovic zag een goal terecht afgekeurd voor een foutieve tackle. Ondertussen was de geblesseerde Prince bij de thuisploeg al vervangen door Oztürk. Na 20 minuten werd Dosunmu richting Herpoel gestuurd door het Leverkusen-talent, maar weer zonder resultaat. Gent controleerde wel, maar kwam niet aan kansen toe. De thuisploeg kwam tien minuten voor de rust dan ook lichtelijk gevleid op voorsprong. Dosunmu kon weer op de bezoekende goalie af dankzij alweer een flater van Laybutt, en besloot bijzonder altruiïstisch de bal aan Oztürk te geven. Die werkte beheerst en staalhard de bal in doel. Zijn eerste voor de mannekes. Even later kon weer diezelfde Dosunmu nog eens dreigen, maar de thuisploeg ging de rust in met een gevleide voorsprong.

Na de pauze deed Germinal Beerschot er alles aan om dat 'gevleide' weg te spelen. Eerst Oztürk, goed ingevallen, met een knappe actie en dito schot. Dan Messoudi met een lob, ongelukkig aangeraakt door weer Laybutt (foto). Via Herpoel en de lat kwam de bal voor het hoofd van Dosunmu, die maar binnen moest koppen. Nu was het aan de thuisploeg om wat rustiger te spelen, al zorgde de alomtegenwoordige Dosunmu weer voor gevaar door tweemaal alleen voor Herpoel op te duiken. De eerste maal ging de bal niet eens over de achterlijn, de tweede maal vlak voorlangs. Een kwartier voor het einde mocht Boussoufa dan een vrije trap nemen van net buiten de zestien. De kleine Nederlander knalde de bal prinsheerlijk binnen: 2-1. Even later nam hij een terugvallende bal weer knap op de slof, maar met een beetje geluk werkte doelman Luciano de bal over zijn goal. Gent zag zijn kans, maar was uiteindelijk niet meer echt gevaarlijk. Enkel Datti stak nog zijn neus aan het venster.  Aan de overkant moest Herpoel wel nog even aan het werk op een schot van Oztürk. Het bleef 2-1, al bij al een billijke uitslag.

Gent zakt verder weg in het klassement en miste zijn start toch. Ook de ratten deden dat, maar ze toonden toch het winnen niet verleerd te zijn. De terugkeer van Dosunmu (op de foto nog bij Austria Wien) is een kwaliteitsinjectie, niet alleen voor de Antwerpenaren, maar ook voor de Jupiler League. Kpaka zit nu wel in Roosendaal, maar met de goedlachse Nigeriaan hebben de supporters eindelijk weer een spits rondlopen die het verschil maakt. Gent mag van een gemiste start spreken met een 4 op 12.