Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade du Tivoli
Standard in extremis langs La Louvière
Dirk Pieters

Standard, dat met het maximum van de punten aan deze wedstrijd begon, kon zich geen puntenverlies veroorloven tegen La Louvière, dat tot op heden amper twee punten haalde uit de voorbije drie wedstrijden.

De wedstrijd was nog maar 5 minuten ver of Tchite schoot de bezoekers al op voorsprong. Doelman Cordier kon een bal van Sergio Conceiçao niet klemvast pakken en Tchite hoefde de bal maar binnen te tikken.
De bezoekers zaten al onmiddellijk op rozen. Standard bleef drukken na het doelpunt, want na 10 minuten had het al 0-2 moeten zijn, maar Moreira kon de kans niet benutten.
La Louvière moest zich gaan herpakken na een koude douche in het begin van de wedstrijd. Jbari kreeg een kleine kans, maar Vedran Runje stond op de juiste plaats.
Vlak voor het half uur verdubbelde diezelfde Tchite de score op aangeven van Garbini. Standard bleef de wedstrijd rustig controleren en kreeg zelfs nog enkele kansen om verder uit te lopen via Conceiçao en Garbini, maar het faalde in de afwerking. La Louvière speelde zeker niet slecht, maar slikte 2 domme goals in een halfuur.

Na de rust kwam de thuisploeg met goede moed uit de kleedkamer. De tweede helft was nog maar net begonnen of de Wolven konden de aansluitingstreffer maken via een kopbaldoelpunt van Guilmot na een vrije trap. De thuisploeg voelde dat er meer inzat en probeerde Standard verder onder druk te zetten. Het balbezit omzetten in kansen kon echter niet.
Tien minuten voor tijd was het dan toch zover, de onverhoopte gelijkmaker was een feit. Invaller Sanchez kon scoren na een verdedigende fout van Onyewu. La Louvière boog een 0-2 om in 2-2. De thuisploeg rook zelfs een overwinning en ging op zoek naar een derde goal. Het was echter Standard dat twee minuten voor tijd onverdiend de 2-3 op het bord zette. Een mooie actie van Conceiçao die afgewerkt werd door opnieuw Tchite. Het jonge Belgische talent vestigt zich met de hattrick trouwens aan de kop van de topschuttersstand. In het tussenseizoen stond hij nog dicht bij een overgang naar Brussels, maar ondertussen scoorde hij al wel vijf keer in vier wedstrijden voor Standard.

Standard maakte het zichzelf verschrikkelijk moeilijk door te laks te gaan spelen. La Louvière had tien minuten voor het einde nog uitzicht op een gelijkspel. Aanvaller Tchite zorgde ervoor dat Standard alleen aan kop blijft, al kan Anderlecht daar morgen weer bijkomen.