Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Club laat opnieuw punten liggen
Kristof Blomme

Ook de tweede wedstrijd buitenshuis kon Club Brugge niet winnend afsluiten. Op het Lisp kwamen de Bruggelingen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Hierdoor ziet het Standard al vier punten uitlopen.

De match begon niet onaardig. De jonge Vanaudenaerde kon op rechts oprukken en voorzetten. Verheyen kopte, maar kon Mardulier niet verschalken. Nog binnen de eerste vijf minuten stak ook Lierse de neus aan het venster. Tohoua sneed naar binnen. Hij trof echter het zijnet. Na tien minuten kwam de landskampioen op voorsprong. Verheyen kreeg de bal bij Balaban die beheerst afwerkte, nummer drie voor de Kroaat in deze competitie. Halfweg de eerste helft kwam de thuisploeg ei zo na langszij. Een te korte terugspeelbal van Valgaeren kon net niet afgestraft worden door Vairelles. Even later was er opnieuw een kans voor de Fransman. Hij schoot echter in de draai over.

Na rust was de eerste kans opnieuw voor Club. Verheyen mocht voorzetten, maar Balaban kon er net niet bij. Na deze mogelijkheid moesten de bezoekers helemaal terug. Onder andere Wils, Imschoot en Cruz waren gevaarlijk. Hun pogingen waren echter net niet goed genoeg. Plots was er weer een goeie kans voor Brugge in een boeiende wedstrijd. Kapitein Verheyen miste ook nu de mogelijkheid. Na twintig minuten in de tweede helft kon Alessandro gelijkmaken. Hij stond echter buitenspel en werd terecht teruggefloten. Een kwartier voor tijd was de oververdiende gelijkmaker dan eindelijk een feit. Een zoveelste misser achterin, waarbij Butina en Valgaeren tegen elkaar opbotsten, zorgde ervoor dat Alessandro kon scoren. Vijf minuten voor het einde kreeg Lierse zowaar nog een penalty. Yakovenko werd na een knappe solo onderuit gehaald door Butina, die geel kreeg. Vairelles mocht trappen, maar Butina pakte z'n derde penalty in vier dagen tijd. Lierse bleef zoeken naar de overwinning, maar bleef uiteindelijk op een gelijkspel steken.

Lierse, dat na vier wedstrijden evenveel punten heeft, had zeker meer verdiend. Club Brugge mag vooral een kaarsje branden voor doelman Butina. De Bruggelingen hebben nu acht punten. Dat zijn er al vier minder dan Standard. Morgen kan ook Anderlecht vier punten uitlopen.