Stadion: Stayen
Beveren verliest van tienkoppig STVV
Anthony Van der Planken

Sint-Truiden heeft zijn tweede winst van het seizoen beet. De Kanaries wonnen thuis van Beveren, zij het heel nipt. Jeroen Simaeys zorgde al heel vroeg voor de beslissende treffer.

Na vier minuten pakte Marc Nys uit met de eerste kans van de wedstrijd. De Kanarie leverde een knappe vrije trap af, maar doelman Copa wist even knap redding te brengen. Drie minuten later was het dan toch raak. Een corner kwam bij de jonge Simaeys terecht, die niet aarzelde en de bal in het korfje legde. 1-0, Beveren op achtervolgen aangewezen.

Toch lieten de Ivorianen zich niet doen. Beveren kwam beter en beter in de wedstrijd, maar de knappe combinaties leverden geen kansen op. Op slag van rust kenden de bezoekers dan toch een meevaller. Jari Niemi moest immers naar de kant met rood na een op het eerste zicht onschuldig duel.

Beveren putte daar moed uit en belegerde na de rust het doel van de thuisploeg. Toch bleven de grote kansen uit. Stolica kwam iets voor het uur zelfs nog dicht bij de 2-0, maar oog in oog met Copa trapte hij de bal op de paal. Beveren kon daar, ondanks leuk spel, niets tegenover zetten en keert zo puntenloos naar huis.