Datum: 27/08/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels en Charleroi delen de punten
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Brussels en Charleroi delen de punten
Foto: © SC

Opnieuw leverde Brussels een degelijke prestatie af, tegen het hoger geklasseerde Sporting Charleroi. De Henegouwers pakten een 7/9 en slikten nog geen enkel doelpunt, Brussels begon met een 4/9 aan het seizoen. Pp het veld was er echter weinig verschil merkbaar, en was een puntendeling min of meer logisch te noemen.

De wedstrijd, met heel wat toeschouwers (onder andere een dikke 1000 bezoekende supporters, omwille van een speciale actie: de eerste 1250 bezoekers mochten binnen voor amper 6 euro; de Brusselse fans krijgen in Charleroi hetzelfde voordeel), startte met een behoorlijk uitgebreide studieronde, met nauwelijks kansen aan beide kanten. Kraouche schoot hoog over, en ook een lobbal van De Camargo kende geen succes. Toch was het Brussels dat het eerst tot scoren kwam: iets voor het halfuur kon Snelders met een knappe run de hele Waalse verdediging oprollen en De Camargo bedienen, die knap afwerkte.
Charleroi was eventjes van slag, maar kort voor rusten konden ze toch nog gelijkmaken: Kraouche stuurde Sterchele diep, die veel ruimte en tijd kreeg en van dichtbij het leer voorbij Nys joeg. De 1-1 - ruststand was terecht te noemen.

Na de rust probeerde Charleroi het laken naar zich toe te trekken, maar dat lukte niet echt. Nys moest redding brengen op een poging van Orlando, maar veel meer kansen kon Charleroi niet creëren. Aan de overkant moest Laquait tevens uit zijn doel, maar zowel Sels als De Camargo schoten zowat tegelijkertijd op de bal, waardoor de reuzekans verprutst was. Charleroi kon dan uiteindelijk toch scoren: Theunis verdedigde slecht uit, en via Orlando en Sterchele kon Christ de Carolo's op voorsprong brengen. Lang duurde die vreugde echter niet: vrijwel onmiddellijk daarna kopte Culek van dichtbij een voorzet van Zaaboub tegen de touwen. Grote kansen kwamen er daarna niet meer, en beide ploegen konden zich verzoenen met een gelijkspel na een aangename wedstrijd, ook al vielen er niet zoveel kansen te noteren.

==> wedstrijdstatistieken

Vooraf