andAnderlecht
chaCharleroi
Datum: 29/09/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Lotto Park
Smolders duwt Anderlecht nog dieper weg
Dirk Pieters
| 0 reacties
Smolders duwt Anderlecht nog dieper weg
Foto: © SC

Het gaat van kwaad naar erger met Anderlecht. De landskampioen ging voor het eerst dit seizoen onderuit tegen Charleroi. Het was Tim Smolders die de thuisploeg een nederlaag aansmeerde. Anderlecht liet een zwakke indruk en komt zo meer en meer in de problemen.

Paars-wit begon aan de wedstrijd met dezelfde ploeg die een goede wedstrijd speelde tegen Racing Genk. Boussoufa en Wasilewski bleven op de bank. De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd en vooral Legear deed de thuisploeg meermaals pijn met enkele goede acties. Toch leverden de halve kansen van Akin en Hassan geen doelpunt op. Polak, die het opnieuw erg moeilijk had, kon als enige wel scoren voor paars-wit, maar zag zijn eerste treffer in Brussels loondienst onterecht afgekeurd worden. Anderlecht verdiende een goal, maar het was Smolders die na een fout van Pareja voor de 0-1 ruststand zorgde.

In het begin van de tweede helft bleef Anderlecht de betere ploeg. De thuisploeg kreeg enkele goede kansen, maar Charleroi gaf zich niet zomaar gewonnen. De ploeg van trainer Philippe Vande Walle bleef vechten voor de drie punten en kwam op het uur goed weg toen een doelpunt van Akin, terecht, werd afgekeurd. Het was pompen of verzuipen voor Charleroi, maar de bezoekers hielden stand. Het bleef uiteindelijk 0-1 tot groot ongenoegen van de thuisaanhang. De crisis in het Astridpark lijkt compleet. [AN]