Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Scheids schenkt Germ. Beerschot een punt
Steurbaut Kersten

AA Gent heeft de kans gemist om zich naast Club Brugge, Anderlecht en Racing Genk te plaatsen. De Buffalo's speelden op Het Kiel 2-2 gelijk tegen Germinal Beerschot. Al hadden de Antwerpenaren wel de hulp van scheidsrechter Gaetan Simon voor nodig, want die gaf de thuisploeg een lichte strafschop.

Germinal Beerschot startte met Jurgen Cavens, Sanharib Malki en Tosin Dosunmu met drie aanvallers op het veld, maar die aanvallende intenties waren op het veld niet zichtbaar. Er zat geen ziel en geen beleving in de ploeg van Harm Van Veldhoven en het duurde dan ook meer dan 50 minuten vooraleer de Antwerpenaren een bal tussen de palen kregen. Dosunmu werd alleen op Bojan Jorgacevic gestuurd, maar de Nigeriaan heeft zijn torinstinct nog niet teruggevonden en besloot zwak op de Servische doelman.

Niet dat het voetbal van AA Gent veel beter was, maar de bezoekers speelden wel veel efficiënter. Drie pogingen op doel waren goed voor twee doelpunten. Bryan Ruiz werd op het half uur door de Antwerpse verdediging volledig vrijgelaten en kopte een voorzet van Guillaume Gillet via Kenny Steppe en de lat binnen. Christophe Grégoire had bijna de 0-2 aan de voet, maar de middenvelder zag zijn schitterend afstandsschot op de paal uiteenspatten. Uitstel was echter geen afstel voor de bezoekers. In dezelfde aanval trapte Milos Maric de bal toch nog, opnieuw via de lat, voorbij Steppe in doel.

Na rust ging Germinal Beerschot op zoek naar de aansluitingstreffer en die kreeg het een kwartier voor tijd via een strafschopdoelpunt van Hernan Losada, na vermeend handspel van Gillet. Het doelpunt kwam echter uit de lucht gevallen want na de kans van Dosunmu slaagden de Antwerpenaren er niet in een opening in de Gentse defensie te vinden. De Gentenaars modderden zelf maar wat aan en slaagden er na rust niet meer in om Steppe te bedreigen.

Van Veldhoven gooide er Aristide Bancé nog in voor Didier Dheedene met de hoop om alsnog een puntje uit de brand te slepen. Een gouden wissel zo bleek. Bancé dwong Jorgacevic tot een serieuze redding, maar Kurt Van Dooren was goed gevolgd en bracht in de rebound de bal voor doel waar Ederson het leer aan de tweede paal in doel tikte. Gent was ondertussen wel kapitein Grégoire kwijt geraakt na een rode kaart voor een domme reactie, aangenaaid door de latere doelpuntenmaker. Een beslissing die bij de Gent-supporters voor de nodige frustratie zorgde. [AN]