Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Daknam
Brussels verslaat zwak Lokeren
Jelle Vereecke

Brussels wint voor de tweede maal op rij. Lokeren was zichzelf niet en verloor de wedstrijd in twee dolle minuten. FC Brussels doet hiermee een gouden zaak op verplaatsing.
De eerste helft van Lokeren-Brussels was uitermate zwak. Geen van beide ploegen voetbalde goed en kon dus ook geen grote kansen afdwingen. Enkel wat schoten uit de tweede lijn voor de bezoekers, maar noch een afgeweken schot van Pavel Fort, noch een stevig schot van Le Postollec gaan in doel. Tussenin probeerde Lokeren het via Killian Overmeire, maar die kon niet goed afdrukken, Ivan Vukomanovic trapte de rebound ver over. De ruststand is dan ook een logische 0-0.

Lokeren komt gretiger uit de kleedkamer, meteen trokken de Waaslanders ten aanval. Vooral onder impuls van sterkhouders Killian Overmeire en Marcel Mbayo werd het gevaarlijk, maar een doelpunt kwam er nog niet. Overmeire devieerde een bal van Vukomanovic net naast. De kansen blijven nu komen voor Lokeren : een mooie actie en voorzet van Camara Mbaye, Patiyo Tambwe knalt met een volley de bal net over. Enkele minuten later een vrije trap met Overmeire, maar zijn grondscherend scot wordt gestuit door Patrick Nys.

De volgende twee minuten beslissen over de partij. Eerst is er dé kans van de wedstrijd : Tambwe wordt afgezonderd voor doel, maar hij tikt de bal tegen de paal. Ivan Vukomanovic is goed gevolgd, maar mist dan onbegrijpelijk voor een leeg doel. De fase gaat dan door en een gefrustreerde Camara tackelt Le Postollec langs achter. Meteen rood is het juiste verdict voor de roekeloze Guineeër. Een minuut later maakt Brussels dan gebruik van de verwarring. Pavel Fort kan de vrijstaande Mokulu bereiken en die legt de 0-1 naast Copa in doel. De voorsprong is eigenlijk onverdiend voor de Brusselaars.

Sporting Lokeren is helemaal aangeslagen en kan met 10 man weinig terugdoen. Tiko en de heel zwakke Vukomanovic moeten plaats ruimen voor de heroptredende Boban Jancevski en Mario Carevic. Gevaar komt er echter niet meer van Lokeren, enkel de mee opgerukte Joao Carlos trapt nog eens over. Bijna scoorde Fort nog op de counter de 0-2, maar Copa redde nog. Dit wil zeggen dat Brussels voor het eerst ooit kan winnen van Lokeren en ook voor de eerste keer in meer dan een jaar buitenshuis wint. Voor Lokeren is het dan weer de eerste thuisnederlaag van het seizoen. FC Brussels doet wel een schitterende zaak.