Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Schiervelde
Roeselare wint West-Vlaamse derby
Anthony Van der Planken

Roeselare won zaterdagavond de West-Vlaamse derby tegen Zulte Waregem. De thuisploeg kwam twee keer op achterstand, maar wist na de uitsluiting van Karel D'Haene de wedstrijd toch naar zich toe te trekken.

Zulte Waregem begon het best aan de wedstrijd. Het kwam al na tien minuten op voorsprong. Leye verlengde een vrijschop van Loris Reina in doel. Roeselare reageerde echter gevat. Het drukte en kwam al gauw op gelijke hoogte na een doelpunt van Dissa. Die kopte een voorzet van Mirvic tegen de netten. Na die 1-1 kregen de toeschouwers een bijzonder povere eerste helft te zien. Kansen waren er amper, de gelijke stand bij de rust was dan ook vrij logisch.

Na de koffie scoorde Zulte Waregem al gauw de 1-2. Van Zundert zette een knappe actie op, bracht de bal voor doel en zag Leye perfect afwerken. Zulte Waregem leek zo op weg naar de zege, maar gaf die alsnog uit handen. Dissa bracht zijn team voor de tweede keer op gelijke hoogte. Toen Karel D'Haene niet veel later rood kreeg omdat hij de doorgebroken Kpaka neerhaalde, nam Roeselare het spel helemaal in handen. Uiteindelijk schonk Mirvic zijn team in de slotfase een belangrijke zege met een knap afstandsschot.