Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade Charles Tondreau
Genk niet voorbij tienkoppig Bergen
Dirk Pieters

Racing Genk heeft de moeilijke verplaatsing bij Bergen niet tot een goed einde weten te brengen. De Limburgse club kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Al na vijf minuten had Gonzaque Vandooren de 0-1 op het bord gezet, maar nadat Bergen met tien kwam te staan, kwam het nog wel op gelijke hoogte.

Racing Genk moest het stellen zonder Cornelis. De verdediger had nog te veel last van de buikspieren. Op links kreeg Vandooren de voorkeur op Tiago. Bergen kon niet rekenen op de geschorste Duarte.

De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak. Een zwak getrapte vrije trap van Soetaers werd toch door Vandooren in doel gewerkt: 0-1. De bezoekers al na vijf minuten op voorsprong. Bergen reageerde meteen, maar een kopbal van Cordaro ging maar net naast en een poging van Nibombe ging over. Racing Genk kwam niet onder de druk onderuit en zag Landu Tubi na twintig minuten bijna gelijk maken, maar de aanvaller schoot onbegrijpelijk over. Op het half uur herstelde de Limburgse club opnieuw het evenwicht. Het kreeg opnieuw kansen via Barda en Soetaers, maar de 0-1 bleef op het bord staan. Vlak voor rust ging Bailly nog in de fout op een corner, maar Nibombe kon niet profiteren.

In de tweede helft liet de ingevallen Ljubojevic zich meteen opmerken, maar de aanvaller kopte een voorzet van Soetaers nipt over. Met nog een half uur te spelen moest de thuisploeg met tien verder. Ragued maakte opnieuw een fout op Barda en mocht met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd vertrekken. Toch zorgde dat niet voor een aanvalsgolf van Racing Genk, want het was zelfs de thuisploeg die meer ging drukken. Zes minuten na de rode kaart van Ragued moest Bergen een strafschop krijgen, maar Gumienny floot niet voor handspel van Matoukou. Twintig minuten voor tijd kreeg Bergen dan toch wat het verdiende. Nicaise speelde de bal slim tot bij Dalmat, die Bailly geen schijn van kans liet; 1-1. Meteen na de gelijkmaker ging Ljubovic neer in de zestien, maar ook dit keer zag de scheidsrechter geen fout in de actie van Jay. In de slotfase was de beste kans nog voor Dalmat, maar de Fransman vergat zijn club te drie punten te schenken. [AN]