Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Jan Breydel
Sonck kopt Club naar tweede plaats
Steurbaut Kersten

Club Brugge heeft na vier wedstrijden nog eens kunnen aanknopen met de zege. Een goed kwartier en het eerste doelpunt van Wesley Sonck bezorgden blauw-zwart de drie punten tegen Moeskroen. Jacky Mathijssen heeft echter nog veel werk aan dit Club.

De goede tweede helft van blauw-zwart kan niet verdoezelen dat Brugge nog altijd op zoek is naar zijn beste vorm. Een te trage balcirculatie, slecht inspelen, onzekerheden achterin en Michael Klukowski en Brian Priske die bewezen dat ze aanvallend een schim zijn van hun Brugse voorgangers toonden aan dat Mathijssen nog veel slijpwerk heeft aan de Brugse diamant.

Maar Club Brugge is met haar overwinning toch de winnaar van het weekend. Het had echter helemaal anders kunnen lopen. Voor de rust was Moeskroen de betere ploeg, maar de bezoekers weigerden de kansen af te maken. Mustapha Oussalah zag met zijn kopbal de de beste poging voor rust knap gepareerd door Stijnen.

Na rust toonde Club Brugge een totaal ander gezicht, maar het was wel Moeskroen dat opnieuw dicht bij een doelpunt was. Bertin Tomou kopte voorbij Stijnen, maar de nationale doelman werd op de lijn gered door Brian Priske. Daarna was het vooral blauw-zwart dat de klok sloeg. François Sterchele en Philippe Clement kwamen als eersten dicht bij een doelpunt, maar hun pogingen werden in hoekschop gekeerd.

Club Brugge begon goed te voetballen, maar stuitte op een sterke Mark Volders in het doel van Moeskroen. Dat ondervond ook Wesley Sonck. Hij zag zijn kopbal tegen de handen van Volders belanden. Karel Geraerts trapte in de herneming over. Bij zijn tweede kopbal was het dan toch raak voor Sonck. Op een hoekschop van Ivan Leko buffelde hij het leer voorbij Volders in doel.

De zege van Club Brugge kwam in de slotfase niet meer in gevaar. Integendeel. Brecht Capon had de zege moeten veilig stellen en ook Ibrahim Salou kwam nog twee keer dicht bij een tweede treffer. Stijnen moest nog een keer attent in de voeten duiken van Tomou. Het bleef echter 1-0. [AN]