Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen en Dender delen de punten
Bart Hermans

KV Mechelen heeft zondagavond 2-2 gelijk gespeeld tegen Dender. Voor de thuisploeg scoorden Ivens en voor Dender was dit tweemaal Munyaneza.

Bij Mechelen kwamen Imschoot, Charaï en Van Goethem in de plaats van de geschorste Mellemans, Bajevski en Chen. Deze twee laatste waren beide gekwetst. Bij Dender verdwenen Filipovic, Neva en Barbé uit het elftal. Hun vervangers waren Gerets, Oumouri en Neels. We zagen ook enkele bekende koppen uit de voetbalwereld. Johan Boskamp en Eric Viscaal woonden deze belangrijke wedstrijd voor de twee nieuwkomers in eerste bij.

De thuisploeg begon aanvallend aan de wedstrijd en zette Dender meteen vast op eigen helft. De eerste echt kans was echter voor Dender. Na wat geharrewar in de verdediging van KV Mechelen kon Destorme zich doorzetten maar de topschutter van Dender moest te ver uitwijken om nog gevaarlijk kunnen zijn. Even later was het wel raak voor de bezoekers, Munyaneza bracht zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Van Steenberghe was al een hele week onzeker voor deze wedstrijd maar startte toch. Na een kwartier bleek dat hij onvoldoende was hersteld van zijn blessure en werd hij vervangen door Dieter Reynaert. Munyaneza was de gevaarlijkste speler van Dender in het begin van de wedstrijd. Een schot van de spits werd door Adamovic gepakt. Derijck pakte onderweg zijn derde gele kaart van het seizoen en mist zo de volgende wedstrijd tegen Lokeren. Halverweg de eerste helft werd Van Goethem neergelegd in de zestien door Juanma. Gele kaart voor Juanma en penalty voor Mechelen. Jonas Ivens miste niet en schoot de gelijkmaker op de bordjes. Rond het halfuur werd de pijlsnelle Munyaneza nog eens diepgestuurd maar zijn schot ging over het Mechelse doel. De Rwandese spits bleef op de Mechelse verdediging wegen. In het derde kwartier kon hij tot twee keer toe doorgaan maar beide ballen gingen naast. En het was opnieuw Munyaneza die zijn ploeg op voorsprong bracht. Hij kopte een voorzet vanop rechts mooi binnen. Vlak voor rust kreeg Van Hoevelen op aangeven van Persoons nog de kans op de gelijkmaker maar zijn schot ging naast.

KVM begon het beste aan de tweede helft maar het was weer Dender dat de eerste kans kreeg via Destorme. Zijn stifter ging over de kooi van Adamovic. Aan de overkant was Imschoot heel dicht bij de gelijkmaker maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Mechelen drukte Dender meer en meer tegen eigen doel en het was Persoons die van ver uithaalde maar gelukkig voor de blauw-zwarten ging het schot over. Op het uur was de ingevallen Vleminckx een eerste keer gevaarlijk. Hij kopte een voorzet van Asare in de handen van Reynaert. Aan de overkant werd een doelpunt van Munyaneza afgekeurd wegens buitenspel. Persoons kreeg in deze wedstrijd zijn derde gele kaart van het seizoen en is volgende wedstrijd geschorst. Charaï kon wat later doorgaan op rechts en viel neer in het strafschopgebied. De scheidsrechter floot een penalty. Ivens mocht voor een tweede keer vanop de stip scoren in deze wedstrijd.
De wedstrijd werd bitsiger en scheidsrechter Bylois leek de pedalen kwijt te raken en strooide met de gele kaarten. Vijf minuten voor het einde kon de ingevallen Vanbelle doorbreken maar zijn schot werd gemakkelijk gepakt door Reynaert. Ook Kielo-Lezi kon nog dreigen maar zijn vrije trap werd mooi gered.