Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Jan Breydel
Cercle verbrijzelt STVV
T. Coremans

Cercle Brugge ontving zaterdagavond Sint-Truiden. De Limburgers verbleven op een laatste plaats met één enkel punt, vorige speeldag behaald in hun thuiswedstrijd tegen leider Standard. Vreven begon, samen met zes anderen waaronder Beslija, op de bank. Timothy Dreesen startte opnieuw in de basis. Voor hem was het een terugkeer naar het eigenlijke nest. Glen De Boeck had geen kopzorgen inzake zijn opstelling. Hij kon over al zijn pioniers beschikken. Gombami kreeg in de aanval de voorkeur op Snelders. Een actie op poten gezet door de thuisaanhang zorgde voor extra sfeer in het stadion. Meer dan tweeduizend jeugdige supporters namen een deel van de zijtribune in van het anders zo kaal lijkende Jan Breydelstadion.

De thuisploeg zocht van meet af aan de flanken op. Wisniowski raakte een voorzet verkeerd waardoor deze net niet in doel verzeilde. Even later kwam Gombami net te laat op een voorzet van Hasi. Sint-Truiden bood weerstand maar kon voorlopig nog niet dreigen. De eerste echte doelkans, op het kwartier, vloog wel meteen in de touwen. Coulibaly kon vrij makkelijk binnenwerken. Lang kon STVV niet genieten van deze voorsprong. Gombami illustreerde zijn klasse en schoot onmiddellijk de gelijkmaker naast Boeckx. Hierna namen beide teams wat gas terug. Beiden gewaarschuwd door elkaars talent en geestdrift. Op het half uur nam Hendrickx zijn verantwoordelijkheid. Zijn schot zoefde rakelings over de kruising. Aan de overkant toonde men zich efficiënter. Iachtchouck zonderde De Smet alleen af voor doel. Hij twijfelde niet en werkte koelbloedig af, 2-1. De Smet bekroonde zijn honderdste wedstrijd voor groen-zwart met een doelpunt. Sint-Truiden duwde het gaspedaal opnieuw in maar miste creativiteit in de zone der waarheid. Cercle Brugge trok zich niet terug en kwam er regelmatig uit. De stand bleef na één minuut blessuretijd gehandhaafd. Peter Voets ging weer een hoop sleutelwerk tegemoet. Tijdens de pauze wisselde hij alvast Van Dessel voor Dreesen.

Mijnheer Tim Pots floot de tweede helft op gang. Een schot van Iachtchouck, na tien minuten in de tweede helft, vloog meters naast. Op de tribune was momenteel meer te beleven dan op het veld. Na een uur was er commotie betreffende handspel in de Limburgse zestien. De scheidsrechter liet rustig verderspelen. Aan de overkant miste Sishuba de kans op de gelijkmaker. Zijn acties bekoren maar goede afwerking laat op zich wachten.

Na exact 64 minuten kantelde de partij. Wisniowski trok De Smet neer, kreeg geel en gaf een strafschop weg. Serebrennikov zette deze feilloos om, 3‑1. Boeken toe voor de Kanaries die even later nog een doelpunt om de oren kregen. Uitblinker De Smet haalde uit met een meesterlijke, ambachtelijke lob en verschalkte zo voor een vierde keer doelman Boeckx. De blamage begon zich stilaan te voltrekken voor STVV.  Een derde doelpunt in tien minuten tijd, opnieuw vanop de stip, duwde de bezoekers nu helemaal KO. Serebrennikov met zijn tweede doelpunt en strafschop aarzelde niet en kegelde netjes binnen, 5-1. Cercle speelde vanuit een zetel en kon de wedstrijd rustig uitspelen. Sishuba en Coulibaly klampen nog aan maar ook zij kunnen niets meer uit de gele hoed toveren. Naar het einde toe was de tijd rijp om wat applauswissels door te voeren. Snelders kwam nog het dichtst bij een doelpunt. Ook hij bleek genoegen te nemen met een 5-1.

Cercle speelde een sterke wedstrijd en gaf zeer weinig weg. De Boeck maakt zijn verwachtingen meer dan waar. Hij wordt nu al geprezen in groen-zwart Brugge. De spelers van Sint-Truiden kunnen weer bij zichzelf te rade. Na de 1-1 zakten zij als een pudding in elkaar. Waar was de geestdrift van vorige speeldag tegen leider Standard? [AN]