Datum: 07/10/2007 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Schiervelde
Roeselare houdt Anderlecht in bedwang
Thomas Dubois
| 0 reacties
Roeselare houdt Anderlecht in bedwang
Foto: © SC

Roeselare heeft zijn eerste stuntje van het seizoen beet. In eigen huis kon het Anderlecht in bedwang houden. Het werd 2-2, maar Anderlecht kon even goed verloren hebben. Roeselare kwam 2-0 voor en dat was niet onverdiend. Pas naar het einde toe kon Anderlecht echt druk zetten. Een strafschop redde een punt voor paars-wit.
 
Vercauteren koos voor Akin vooraan, waardoor de zo goed als volledig fitte Frutos nog op de bank begon. Boussoufa was geblesseerd en zat niet in de kern. Bij Roeselare de gewoonlijke elf met Dissa en Kpaka vooraan. Anderlecht begon het beste aan de wedstrijd en kreeg na een zevental minuten een eerste kans, Legear schoot voorlangs. Roeselare voetbalde goed mee en kon een eerste keer dreigen via De Vleeschauwer, wiens voorzet-schot maar net over ging. Even daarna moest Zitka z'n kunnen tonen op een schot van Tanghe. Op het eerste doelpunt was het wachten tot op het halfuur. Dissa kreeg de bal met een gelukje in de zestien en kon er net z'n voet tegen zetten, 1-0. Akin kon meteen daarna alleen op Sierens afgaan, hij kon hem lobben, maar Joseph-Augustin kon de bal net voor de lijn in hoekschop duwen.
 
Na de rust was het opnieuw Anderlecht dat een eerste keer kon dreigen. Akin schoot in de korte hoek, maar Sierens stond goed. Roeselare kwam er af en toe gevat uit en dat leverde ook gevaar op. Na een hoekschop kopte Mirvic goed door en Dissa kon er opnieuw zijn voetje tegen zetten, 2-0 en Roeselare in een roes. Anderlecht kwam dan pas op stoom, iets te veel misschien afgaande op de vele opstootjes. Anderlecht kon de aansluitingstreffer scoren via Polak, die uitpakte met een knap afstandsschot. Even later kon Théréau uithalen, maar de bal werd voor de lijn gered. Roeselare kreeg dan de kans om het volledig af te maken. Op de counter was Kpaka sneller dan alles en iedereen maar verloor z'n maatje Dissa uit het oog en probeerde zelf. Zitka redde. Een sleutelmoment want in de slotminuten werd Polak in het strafschopgebied onderuit gehaald. De gecontesteerde Frutos kon de penalty omzetten. Anderlecht overtuigde opnieuw niet en had een strafschop nodig om alsnog een punt mee te nemen naar de hoofdstad. Roeselare voetbalde goed mee en werd daarvoor beloond, al had het mooier gekund. [AN]