Datum: 06/10/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem boekt vierde thuiszege
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Zulte Waregem boekt vierde thuiszege
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft zijn vierde thuiszege op rij geboekt. Essevee klopte Bergen met 2-1 en nestelt zich zo wat steviger in de middenmoot.

Na een korte studieronde nam Zulte Waregem het heft in handen. Dat resulteerde al gauw in de 1-0. Leandro Barrios kopte een vrijschop van Loris Reina tegen de netten. Bergen probeerde wel wat terug te doen, maar slaagde er niet in veel noemenswaardige kansen te creëren. Zulte Waregem deed dat wel. Een kopbal van Dindeleux werd van de lijn gehaald en Mirri keerde maar net op tijd terug om Leye van de 2-0 te houden. Op slag van rust kwam Bergen dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van Dalmat belandde op de paal.

In de tweede helft liet de tweede treffer een tijdje op zich wachten. Van Nieuwenhuyze en Van Zundert waren er al dicht bij geweest, maar pas een kwartier voor tijd werd de 2-0 aangetekend. Alweer was het Barrios die aan het kanon stond. Niet veel later lukte Bergen nog de aansluitingstreffer via Duarte, maar verder geraakten de bezoekers, ondanks een rode kaart voor thuisspeler Kevin Roelandts, niet.

Zulte Waregem wint zo en nestelt zich steviger in de middenmoot. Bergen daarentegen moet tevreden zijn met een plekje net boven de degradatiezone.