Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard haalt het van G. Beerschot
Dirk Pieters

Standard deed zondagavond een uitstekende zaak in het klassement. De Rouches wonnen met 3-1 van Germinal Beerschot. De thuisploeg kwam eerst nog wel op achterstand, maar nog voor de rust had Standard de wedstrijd in handen.

De wedstrijd begon uitstekend voor Standard, maar Mbokani liet de eerste kans na zestien seconden liggen. De thuisploeg bleef de betere ploeg in de beginfase, maar het kwam dan toch na twintig minuten op achterstand. Dosunmu, die alleen in de spits stond, kon met wat geluk de 0-1 op het bord zetten. Standard begon te twijfelen, maar kwam met wat geluk weer in de wedstrijd. Fellaini kopte een vrije trap van Toama binnen. De Rode Duivel had daar wel een fout op Cavens voor nodig, Gumienny floot niet. Standard bleef drukken en kwam zelfs op 2-1. De Camargo kopte een voorzet van Dante vanop links binnen: 2-1. En nog voor de rust werd het nog erger voor de Antwerpse club. Witsel schoot via de paal de 3-1 binnen, maar doelman Steppe ging niet helemaal vrijuit.

De tweede helft was heel wat minder. Standard hield gemakkelijk stand en Germinal Beerschot kon nooit echt een vuist maken ondanks de wissels van trainer Harm van Veldhoven. Een kansje van Dosunmu was rond het uur zowat het enige dat de bezoekers konden klaar maken. De beste kansen bleven voor de thuisploeg. Fellaini, Mbokani en Defour kregen nog de kans om er 4-1 van te maken, maar het bleef uiteindelijk 3-1.

Standard doet een goede zaak en mag vol vertrouwen kijken naar de uitslagen van Club Brugge en Anderlecht later op de avond.