Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Lokeren verslaat Dender met 0-1
Bart Hermans

Dender heeft met 0-1 verloren van Lokeren. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Mbayo.

Bij de thuisploeg werd de geschorste Derijck vervangen door Vandeput. Lemmens was terug speelklaar geraakt na zijn blessure. Geen Van Steenberghe en Malfait op de bank, beide doelmannen waren geblesseerd. Vierde doelman Dieter Malfait nam plaats op de bank.
Bij de bezoekers uit Lokeren was er één wijziging ten opzichte van de match tegen Brussels. Vukamonovic zat op de bank, in zijn plaats kwam Carevic.

Over het eerste kwartier van de wedstrijd valt er niet veel te zeggen. Beide ploegen tastten elkaar nog wat af en we noteerden geen enkele mogelijkheid. Ook in het tweede kwartier veranderde het spelbeeld niet. Veel duels op het veld, maar kansen waren er amper te noteren. Op slag van rust konden we dan toch twee kleine kansjes noteren. Een vrije trap van Carevic werd door Tambwe overgekopt. Aan de overkant kon Neels van net buiten de zestien uithalen maar zijn schot ging naast.

De eerste kans van de tweede helft was meteen raak. Mbayo legde aan vanop een twintigtal meter en schoot de bal onder Lemmens door. Het leek ons een schot dat te pakken was. Trainer Vandevelde bracht dan Barbé en Sylla in de plaats van Gerets en Vandeput. Veel verandering bracht dit niet, Lokeren speelde goed georganiseerd en gaf weinig kansen weg. De ingevallen Dufoor kon toch eens dreigen vanop vrije trap maar werd makkelijk gepakt door Copa. In de laatste minuut wordt er nog een bal van de lijn gehaald door El Mouataz. De scheidrechter zag er handspel in en legde de bal op de stip. De beelden wezen later uit dat het geen hands was, maar een borstcontrole. Destorme miste de penalty, gerechtigheid geschiedde alsnog. Verder kwam Dender niet meer en zo won Lokeren. Een gelijkspel had een betere weergave van de wedstrijd geweest. [AN]