Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent kan alweer niet winnen
Mathieu De Coensel

KAA Gent stond gisterenavond in eigen stadion tegenover Westerlo. Bij Gent hadden ze reeds in vijf wedstrijden niet gewonnen en ook de bezoekers konden de punten wel gebruiken.
Toch startte de wedstrijd met een laag tempo, geen van beide ploegen kon gevaarlijk worden. De eerste kans was er pas in de achttiende minuut, waar Ruiz de bal voorlangs trapte na een mooie actie van Grégoire. Amper twee minuten later was het wél raak voor de Buffalo's. Na een doorgekopte hoekschop kon kersvers Rode Duivel Guillaume Gillet aan de tweede paal zijn voet nog tegen de bal zetten, 1-0 voor de Buffalo's. Veel andere acties vielen in de eerste helft niet te bespeuren. Gent was iets sterker dan de bezoekers, maar het tempo lag laag bij beide ploegen.

In de tweede helft nam Westerlo het heft in handen. Ze gingen op zoek naar de gelijkmaker en de thuisploeg toonde weinig inzet om er iets tegen in te brengen. Westerlo dreigde en kreeg enkele mooie mogelijkheden, maar ze waren alles behalve beslissend. Tot op het einde van de tweede helft, Sarki met een schot, maar de paal redde Gent van de gelijkmaker. Voorlopig dan toch, want uiteindelijk kwam de verdiende gelijkmaker dan toch. Opnieuw Sarki die een schot waagde van buiten de baklijn, deze keer was doelman Jorgacevic wel geklopt, 1-1.

Meteen ook het einde van de wedstrijd. Zo eindigde Gent - Westerlo op 1-1. Westerlo verdiende eventueel meer op basis van de tweede helft, waar Gent weinig vechtlust tentoon spreidde. Voor beide ploegen is er nog werk aan de winkel, toch speelde Westerlo niet onverdienstelijk en wouden ze in de tweede helft nog iets proberen forceren.