Stadion: Luminus Arena
Genk boekt zuinige zege
Kevin Vanbuggenhout

Na de 2 op 6 uit de voorbije twee weken was Racing Genk nog eens toe aan een driepunter. Naast drie geblesseerden waaronder Bosnjak miste Genk ook de geschorsten Caillet, Toth en Vrancken. Wim De Decker stond voor het eerst sinds lang nog eens aan de aftrap. Malinwa had overigens ook te kampen met een aantal afwezigen. Ondermeer Charaï was gekwetst en Persoons was geelgeschorst. KVM was nog altijd op zoek naar de eerste zege van het seizoen. KVM-coach Peter Maes opteerde ditmaal voor een meer behouden aanpak met Björn Vleminckx als enige spits.

Na twee minuten spelen staken beide ploegen voor het eerst de neus aan het venster. Imschoot kwam net te laat om een laag schot van Ivens in doel te deviëren. Aan de overkant ging een afstandsschot van Cornelis over. Genk kon in de eerste tien minuten toch al redelijk goed naar voren spelen. Ljubojevic besloot van dichtbij tot tweemaal toe op Adamovic. Tien minuten ver duwde Ljubojevic bijna een voorzet van Soetaers in doel. Een reflex van Adamovic en de paal hielden Genk van een vroege voorsprong. KV Mechelen ging zich dan beter opstellen en hield de boel vervolgens voor lange tijd goed gesloten. Op het kwartier claimde Asare een strafschop. Vandooren had inderdaad enkel de man, maar Asare ging iets te makkelijk liggen. In de laatste tien minuten van de eerste helft kwam Genk er terug beter door en dat leidde tot drie goede kansen. Barda kon meters nemen en leverde de bal in bij de vrijstaande Da Silva. Die schoot de open kans recht in de handen van Adamovic. Twee minuten later had Adamovic een goede redding in huis op een kopbal van Haroun. Genk kon alsnog met een voorsprong de rust in. Barda kopte de bal door naar Ljubojevic en die schoot binnen: 1-0.

Mechelen moest nu in principe komen, maar dat gebeurde niet meteen. De eerste kansen na de pauze waren voor RC Genk. Haroun kreeg de gelegenheid om van binnen het strafschopgebied af te drukken, maar hij talmde te lang en weg was de kans. Na een uitstekende combinatie tussen Soetaers en Haroun kopte laatstgenoemde naast. Een minuutje later kon Mechelen nog eens dreigen, maar de bal belandde niet tussen de palen. In het vijfde kwartier van de wedstrijd kwamen de acties van de bezoekers er beter uit. Met nog 25 minuten op de klok kreeg KV een uitgelezen kans op de gelijkmaker. De pas ingevallen Kielo-Lezi legde de bal naar buiten tot bij Dunkovic. Deze zette laag voor en enkel een uitstekende tackle van Lolo kon verhinderen dat Vleminckx aan de tweede paal tot scoren kwam. KV Mechelen kon RC Genk toch even vastzetten, maar het ontbrak bij KV aan de goede laatste pass. Ondertussen kreeg Genk mogelijkheden op de tegenaanval. Genk speelde het echter niet goed genoeg uit om de voorsprong te verdubbelen. Met nog een twintigtal minuten te gaan liep KVM toch op de 2-0. Da Silva stiffte de bal over de struikelende Adamovic, maar Ivens kon nog keren voor de lijn. Ivens trapte de bal echter terug recht in de voeten van Da Silva. De Braziliaan nam het geschenk in dank aan en schoot de 2-0 tegen de netten. De wedstrijd leek gespeeld, tot de Genkse defensie stond te slapen bij een hoekschop van Kielo-Lezi. Imschoot kopte binnen: 2-1. Zo werd het nog even bibberen voor Genk. Beide ploegen zagen nog een speler uitvallen. Ex-Genkenaar Van Goethem moest gewisseld worden voor Vanbelle. Ljubojevic werd van het veld gedragen, zijn vervanger heette Hubert. Diep in blessuretijd kreeg Dahmane nog een laatste kans. Hij besloot van dichtbij op Adamovic. Ook Mechelen kon niet meer scoren en zo waren de drie punten toch voor RC Genk.

Heel gemakkelijk liep het niet voor RC Genk, al had de thuisploeg het grootste deel van de partij wel onder controle. Door deze overwinning blijft Genk meedraaien in de top van het klassement. KV Mechelen blijft met 4 punten voorlaatste.