Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Jan Breydel
Lierse pakt eerste uitzege van het seizoen en maakt zo een einde aan sterke reeks van Cercle
Tamara Vereecken

Lierse pakte z'n eerste drie punten buitenshuis in deze competitie tegen een, zeker in de eerste helft, zwak Cercle Brugge. De Pallieters handhaven zich zo in de middenmoot van het klassement. Cercle zag z'n mooie reeks van zes opeenvolgende matchen zonder verlies vanavond dus eindigen.

Tamara Vereecken in Brugge

In een ijskoud Jan Breydel, maar op een gloednieuwe grasmat, ontving Cercle Brugge vanavond dus Lierse. Geen verrassingen in de opstellingen van beide ploegen. Bij Lierse was Bourabia er terug bij na z’n knieblessure, maar hij begon op de bank.

De eerste helft startte met een studieronde langs beide kanten, alleen bleef die deze keer wel heel erg lang duren. Beide ploegen wilden duidelijk niks weggeven met als resultaat dat er ook niet veel kansen kwamen in het begin van de wedstrijd.

Geen echt uitgesproken kansen, wel pogingen

Na een kwartier spelen  was het dan toch Kristof D’Haene die het probeerde met een afstandsschot maar Nathan Goris liet zich niet verrassen. Wat ze bij Cercle kunnen, kan ik ook, dacht Thomas Wils en hij poogde met een verre schuiver de score te openen. Goed schot, maar helaas voor de jongste van de Wils-broertjes op het veld ging de bal een metertje naast.

Wanderson Wamberto ondernam even later ook een verdienstelijke poging maar deze waaide een goeie meter over doel. Aan de overkant kopte Mertens nog een vrijschop van Cornelis naast.

En net als iedereen zich had neergelegd bij een weinig boeiende wedstrijd kwam Wanderson op de proppen. Hij dribbelde enkele groen-zwarte verdedigers en kon zich uiteindelijk knap vrijdraaien om de bal in de verste bovenhoek te plaatsen. Lierse op voorsprong dankzij een parel van een doelpunt!

Een zwak Cercle kon hier niks tegenover zetten en dus was de 0-1 meteen ook de ruststand.

Snelle own-goal in de tweede helft

Gelukkig startte de tweede helft heel wat veelbelovender dan de eerste. Wanderson, alweer hij, rukte op via de linkerflank en kon voorzetten. Gregory Mertens probeerde weg te tikken maar verschalkte z'n eigen doelman in de plaats, 0-2 voor Lierse. De tweede owngoal al voor de Cercle-verdediger dit seizoen.

De thuisploeg was deze keer echter niet van slag en wilde niet met lege handen achterblijven. Uchebo zag z’n kopbal over de lat getikt worden en een afstandsschot van Etock ging niet zo ver naast. Halfweg de tweede helft was het dan toch bingo voor Cercle: Stef Wils kopte een vrijschop van Cornelis laag binnen, 1-2 en opnieuw een wedstrijd.

Maar de vreugde was van korte duur voor de Cercle-verdediger want luttele minuten later pakte hij rood voor een overtreding op Hoefkens, die geblesseerd van het veld moest.

Cercle leek echter de handdoek niet te willen gooien want meteen daarna werkte Uchebo een voorzet van Buysse voorbij doelman Goris. Cercle met z’n tienen maar wel nog helemaal in de match. Al kon de thuisploeg ook ditmaal niet lang nagenieten.

Penalty

Ref Wouters floot namelijk een penalty voor een fout van Mertens op Watt, randje strafschopgebied. Losada zette de elf-meter feilloos om.
Wouter Corstjens legde uiteindelijk nog de 2-4 eindcijfers vast: Delle redde eerst nog een schot van Wamberto, maar tegen de rebound van Corstjens kon hij niets doen.

Lierse pakte vanavond z’n eerste uitzege van het seizoen en vermijdt zo dat het wegzakt in het klassement. Cercle heeft dit puntenverlies vooral aan zichzelf te danken en kon dus geen vervolg breien aan de knappe 14 op 18 waarmee het de heenronde afsloot.