Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Luminus Arena
Gorius smeert ex-club nederlaag aan
Robby Morren

Racing Genk pakte tegen KV Mechelen zaterdagavond zijn vijfde driepunter van het seizoen. In een teleurstellende wedstrijd die lange tijd op slot zat, zorgde Gorius met een mooi schot voor het enige doelpunt.

Robby Morren in Genk

Mario Been kon nog steeds geen beroep doen op Mboyo en liet Kim Ojo opdraven. Het was de eerste basisstek dit seizoen voor de Nigeriaan. Limbombe verhuisde naar de bank. Bij KV Mechelen bracht Harm Van Veldhoven dezelfde elf aan de aftrap die vorige week Bergen versloegen.

Veel goede wil bij beide ploegen maar ook een goede organisatie. Het veldoverwicht was voor Racing Genk maar de bekerwinnaar slaagde er niet in dit om te zetten in doelrijpe kansen. We noteerden twee schoten van Ojo, telkens over de kooi van Biebauw, en verder te veel slordigheden. Ook KV Mechelen kon de laatste pass niet juist zetten. Toen ref Van De Velde het rustsignaal blies, was nog geen van beide doelmannen op de proef gesteld.

Gorius scoort tegen ex-club

De tweede helft bracht daar – gelukkig – verandering in. Na minder dan vijf minuten was het raak. Gorius trapte het leer enig mooi in de linkerbenedenhoek en zette zo zijn ex-ploeg op achterstand. (1-0) KV Mechelen moest op zoek naar de gelijkmaker en trok nadrukkelijk naar voor. Seth De Witte kopte een voorzet van Rits niet zo gek ver naast de kruising. De Maneblussers stapelden de hoekschoppen op maar waren te onmondig voor de kooi van Köteles.

Er kwam nu meer ruimte voor Genk en met nog twintig minuten te gaan leverde de ingevallen Limbombe een strakke voorzet af die Vossen altijd had moeten binnentikken. Ook het slotoffensief van de bezoekers leverde, ondanks een goede kans voor Junker, geen doelpunt meer op.

Genk klimt dankzij deze overwinning voorlopig over Anderlecht en over Lokeren in het klassement. KV Mechelen blijft achter met een teleurstellende 8 op 27.