Datum: 23/11/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Drie dolle minuten laten Gent nog eens vieren
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Drie dolle minuten laten Gent nog eens vieren
Foto: © SC

AA Gent heeft in de eigen Ghelamco Arena nog eens een wedstrijd winnend kunnen afsluiten. Een stug verdedigend Waasland-Beveren hield een dik uur de nul, maar moest daarna toch plooien.

Sander De Graeve in Gent

Rednic liet zijn manschappen zoals verwacht het veld op marcheren in een 4-3-3. Zowel Pedersen als Privat zijn niet voldoende fit om met twee aanvallers te spelen. Wel opvallend: El Ghanassy zat op de bank. Op de flanken speelden Soumahoro en Kage. Waasland-Beveren kwam met de verwachte elf aan de aftrap.

De thuisploeg trok in een met meer dan 18.000 toeschouwers aardig gevulde Ghelamco Arena meteen ten aanval. Waasland-Beveren trok zich terug. De Waaslanders leken aanvankelijk op een gelijkspel te spelen.

Een paar grote kansen, geen goals

Neto, tegen Charleroi de held, kreeg een opgelegde mogelijkheid om het overwicht in een goal om te zetten maar hij knalde van dichtbij over. Gent dreigde verder vooral via afstandsschoten van onder andere Soumahoro.

Door het uitblijven van dat doelpunt kwam Waasland-Beveren steeds beter in de wedstrijd. In de beginfase lukten de troepen van Bob Peeters geen drie passen na elkaar, maar naarmate de eerste helft vorderde kwamen er ook enkele kansen. Robert Demjan trapte de allergrootste op Padt. De deugddoend warme koffie werd opgezocht bij een 0-0.

Invallers verlossen Gent

Na de verwarmende rustpauze kon Waasland-Beveren aanvankelijk gelijke tred houden met de thuisploeg. Opwinding kregen we in het begin vooral door fouten. Soumahoro trapte na bij D'Ulivo, maar ontsnapte zonder sanctie. Nahayo tikte de bal even later gevaarlijk weg met links, hij wou ontzetten met rechts. Gelukkig voor hem kon hij het nog rechtzetten.

Daarna kwam Gent opnieuw nadrukkelijk opzetten. Vooral na de inbreng van Pedersen en El Ghanassy kwamen de aanvallen er meer uit. Gent brak de ban uiteindelijk via Kage. Hij bereikte met een strakke voorzet Dejaegere. De ex-Kortrijkzaan tikte in één tijd binnen.

Over en out

Amper drie minuten later was het aan invallers Pedersen en El Ghanassy om in de kijker te lopen. Op een counter, Waasland-Beveren moest toch wat ruimte laten om de gelijkmaker te zoeken, bereikte Pedersen zijn kompaan met het nummer zeven. El Ghanassy had een echte boulevard aan ruimte en plaatste in het hoekje.

Gent weet zo voor het eerst sinds lang nog eens hoe een thuisoverwinning smaakt. Het publiek liet zelfs een wave rollen voor de dubbele voorsprong tegen Waasland-Beveren. Bob Peeters miste zijn revanche. Net als vorige week hielden de bezoekers een dik uur stand, maar was het daarna over en out.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Padt Sergio 90' 7
Rafinha Rafael Scapini 90' 6
Lepoint Christophe 90' 6
Nahayo Valery 90' 8
Asare Nana 90' 6
Van der Bruggen Hannes 90' 6
Neto Renato 90' 6
Dejaegere Brecht  82' 8
Kage Hervé A   90' 7
Privat Sloan 55' 6
Soumahoro Yaya 59' 6
  Bank G Beoordeel
Pedersen Nicklas A 35' 7
El Ghanassy Yassine 31' 7
Hubert David 8'  
Locigno Sébastien -  
Arzo César -  
Boeckx Frank -  
Maréval Rémi -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' -
Vermeulen Jorn 90' -
Bojovic Mijusko 90' -
Sibum Bas   90' -
D'Ulivo Cédric   90' -
Rowell Jonathan   81' -
Maric Milos 90' -
Henkens Robin 75' -
Oumarou Aboubakar 85' -
Demjan Róbert 90' -
Trickovski Ivan   90' -
  Bank G Beoordeel
Veselinovic Dalibor 15' -
Sterckx René 9'  
Lebbihi Fayçal 5'  
Luyckx Alec -  
Cale Hrvoje -  
Maman Hanan -  
Steppe Kenny -  
Herbeleef KAA Gent - SK Beveren

Vooraf