Reactie Neto: "Toch niet opnieuw?"

Neto: "Toch niet opnieuw?"
Foto: © SC

AA Gent hield voor het eerst in maanden nog eens de punten thuis. Renato Neto - tegen Charleroi nog de held van de Buffalo's - miste een dot van een kans en zag de bui al hangen. Gelukkig opende zijn maatje Dejaegere de score en kon AA Gent al bij al makkelijk winnen.

Sander De Graeve in Gent

Neto tankte vertrouwen tegen Charleroi, maar had daarvoor wel een dramatische periode. Ook tegen de Waaslanders miste hij een grote kans: “Toch niet opnieuw, dacht ik. Natuurlijk had ik liever dat doelpunt gescoord, maar ik ben blij dat we uiteindelijk tot scoren kwamen en de match konden winnen.”

De samenwerking met Brecht Dejaegere gaat goed. Dat geeft Neto ook zelf aan: “Je kan het op het veld zien. Vorige keer gaf hij me een assist, nu kan hij zelf scoren. We voelen elkaar goed aan op het veld en verstaan elkaar.”

"Doet deugd nog eens te winnen thuis"

Gent speelde ook terug in een 4-3-3. “Het is veel gemakkelijker voor mij in dat systeem, je weet beter wat te doen. We hebben in dit systeem al gespeeld en het gaat goed. Maar het ligt niet aan het systeem: ook een 4-4-2 gaat goed, alleen kunnen we dan niet winnen.”

De Braziliaan wil vooral eerst naar de eigen resultaten kijken: “Heeft Genk verloren? Het is goed dat ze punten verliezen, maar we moeten vooral zelf blijven voetbal spelen en punten halen.” 

Te beginnen dus met een overwinning tegen Waasland-Beveren: “Het deed echt deugd nog eens te kunnen winnen thuis. Dit is een nieuwe start voor Gent”, besloot een opmerkelijk ontspannen Neto. Hij komt er duidelijk door na een periode met een minder gevoel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties