Speeldag: Speeldag 16
Stadion: King Power at Den Dreef
Tien Kortrijkzanen pakken punt mee uit Leuven
Robby Morren

Kortrijk neemt één punt mee uit Leuven en zal daar gezien het wedstrijdverloop best tevreden mee zijn. De Kerels moesten bijna een volledige helft met 10 tegen 11 spelen, kwamen op achterstand maar brachten de stand dik tien minuten voor affluiten nog in evenwicht.

Robby Morren in Leuven

“We moeten proberen ons te herpakken”, stelde Kortrijk-coach Vanhaezebrouck in aanloop naar deze wedstrijd. Hij wijzigde het elftal dat onderuitging tegen Cercle slechts op één plaats: Tomasevic nam de plaats in van Reynaud. OHL sloot de heenronde af met een levensbelangrijke overwinning tegen Lierse. In vergelijking met die wedstrijd verhuisde Azevedo naar de bank en mocht Ngolok weer starten.

De troepen van Vanhaezebrouck namen de wedstrijd in de aanvangsfase in handen. Er kwamen enkele hoekschoppen maar echt gevaar bleef uit. Naarmate de partij vorderde, herstelde de thuisploeg het evenwicht en scoorde Ogunjimi met het hoofd. Het feestje ging echter niet door want de assistent-scheidsrechter oordeelde dat de spits buitenspel stond.

Uitstekende Darren Keet

Kortrijk bracht te weinig op de Leuvense grasmat. De beste kansen bleven voor OH Leuven en gelukkig voor de bezoekers toonde Darren Keet zich een zeer betrouwbaar sluitstuk. Geraerts kon van dichtbij uithalen maar op de benen van de bezoekende goalie, die ook de rebound van Ruytinx uit zijn doel hield. Aan de overkant beroerde Robson de bal in de eigen zestien met de hand maar onvrijwillig, zo oordeelde ref Lambrechts en tot onvrede van Kortrijk ging de bal niet op de stip. 0-0 was de ruststand.

Messoudi mist vanop de elfmeterstip

De tweede helft begon bijzonder mooi voor de Leuvenaars want na dik vijf minuten moest Kortrijk met 10 man verder en ging de bal op de stip. De Mets hield een schot van Ruytinx met de hand uit doel en moest gaan douchen. Messoudi liet de uitgelezen kans op de voorsprong echter liggen. Hij trapte niet eens slecht naar de rechterhoek maar Keet schudde wederom een prima redding uit zijn mouwen.

Kortrijk zag zich met een man minder genoodzaakt om achteruit te plooien en een punt te verdedigen. De thuisploeg trok voluit de kaart van de aanval en de pogingen volgden elkaar in sneltempo op. De mooiste was voor Thompson die door Ngolok alleen voor Darren Keet werd gebracht maar ook hij geraakte niet voorbij de Zuid-Afrikaanse goalie.

OHL geeft voorsprong uit handen

Met nog een kwartier te gaan moest Keet zich dan toch gewonnen geven op het zoveelste afstandsschot. Na een hoekschop kwam de bal op de zestien voor de voet van Ruytinx die verschroeiend uithaalde. (1-0) Lang kon OHL niet van de voorsprong genieten.

Kortrijk moest nu wel naar voor trekken en dat leverde al snel de gelijkmaker op. De thuisploeg kreeg de bal maar niet uit de eigen zestien en daar kon Stijn De Smet van profiteren. Hij twijfelde niet, zijn schot week af ging zo over Bailly tegen de touwen. (1-1)

In een spannend slot ging de wedstrijd nog goed op en neer en miste Ngolok een open kans maar er werd niet meer gescoord. Het gelijkspel zal voor de troepen van Van Geneugden aanvoelen als twee verloren punten. Kortrijk nestelt zich dankzij dit gelijkspel naast Lokeren op de zesde plaats.