gntKAA Gent
cerCercle Brugge
Datum: 25/10/2013 02:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Zwak Gent met geluk gelijk tegen Cercle
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Zwak Gent met geluk gelijk tegen Cercle
Foto: © SC

AA Gent is in eigen huis niet verder geraakt dan een gelijkspel tegen Cercle Brugge. Coach Rednic maakte enkele vreemde keuzes en het spel van Gent leek werkelijk nergens naar. Cercle verdiende het punt.

Sander De Graeve in Gent

Mircea Rednic tekende voor enkele opmerkelijke, zeg maar vreemde beslissingen voor de partij. De uitstekend spelende Carlos Diogo vloog zonder boe of ba naar de bank. Voor Brecht Dejaegere en Hannes Van Der Bruggen was zelfs geen plaats op de bank weggelegd.

De wedstrijd kon voor de thuisploeg niet slechter beginnen. Een uitgekookt Cercle Brugge kwam al na vier minuten op voorsprong. Kabananga ging vlot voorbij standbeeld van dienst César Arzo en speelde Uchebo vrij. De rechtsbuiten van de Vereniging besloot kalm in de linkerhoek.

Iedereen in de trechter bij Gent

Gent had de hele partij het meeste balbezit, maar het meest noemenswaardige was een poging van Kola van ver. Delle werkte in hoekschop. Bij de tweede mogelijkheid van de thuisploeg stond diezelfde Kola echter in de weg bij het schot van Neto.

Het spel van Gent leek werkelijk nergens naar. De buitenspelers kropen steevast naar binnen waardoor het voor Cercle makkelijk verdedigen werd. Veel kwam de ploeg van Staelens, met uitblinkers Uchebo en Kabananga, niet voor het Gentse doel, maar in de problemen kwam het ook niet.

Mertens helpt zijn ex-club

Bij de rust stond het nog steeds 0-1. De talrijk opgekomen supporters stuurde hun ploeg met een striemend fluitconcert de kleedkamer in. Ook in de tweede helft kwam er weinig beterschap. Het overwicht bleef voor Gent, maar het bleef steriel gebrei zonder enige vorm van tempo of doelgerichtheid.

De thuisploeg leek op de tweede thuisnederlaag van het seizoen af te stevenen, tot Grégory Mertens de bal ongelukkig op het hoofd kreeg. De centrale verdediger met een verleden bij AA Gent verschalkte zo zijn eigen doelman.

Gent met de schrik vrij

We kregen nog het debuut in eerste klasse van Gilles Dewaele bij Cercle. Gregory Mertens bekroonde vlak voor tijd zijn ongelukkige match nog met een tweede gele kaart.

De 1-1 stand bleef uiteindelijk op het bord. Gent werd zo gered van een regelrechte blamage. Het spel leek werkelijk nergens naar. Met 19.949 zat de Ghelamco voller dan de voorbije wedstrijden, maar of de nieuwkomers na deze pot terugkomen durven we ten zeerste betwijfelen.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Padt Sergio 90' 8
Rafinha Rafael Scapini 90' 4
Arzo César   90' 6
Nahayo Valery 90' 5
Maréval Rémi   90' 4
Kage Hervé 45' 3
Neto Renato 90' 4
Asare Nana   90' 5
Soumahoro Yaya 90' 6
El Ghanassy Yassine 70' 2
Kola Rodgers 59' 3
  Bank G Beoordeel
Privat Sloan 45' 3
Vandeputte Jari 31' 5
Lepoint Christophe 20' 6
Caenepeel Jinty -  
Boeckx Frank -  
Diogo Carlos -  
Hubert David -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Delle Joris 90' -
Cornelis Hans 90' -
Wils Stef 90' -
Mertens Gregory    88' -
D'Haene Kristof 90' -
Van Roose Karel 90' -
Smolders Tim 76' -
Van Eenoo Lukas   81' -
Uchebo Michael 90' -
Kabananga Junior A 90' -
Buyl Stephen   67' -
  Bank G Beoordeel
Monachello Gaetano   23' -
Dewaele Gilles 14' -
Etock Gaël Junior 9'  
Deconinck Jilke -  
Vidarsson Arnar -  
Maertens Mathieu -  
Coppens Jo -  
Herbeleef KAA Gent - Cercle Brugge

Vooraf