Reactie Mertens: "Verdienden de zege"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Mertens: "Verdienden de zege"
Foto: © SC

Gregory Mertens was tegen AA Gent de pineut. De centrale verdediger van Cercle Brugge maakte een own-goal en liep helemaal op het einde nog tegen een tweede gele kaart aan.

Sander De Graeve in Gent

"Het is erg jammer, die own-goal, vooral omdat we hier echt goed stonden en amper iets weggaven. We verdienden hier de overwinning", stak de onfortuinlijke centrale verdediger zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken. Mertens kopte op een voorzet de bal over zijn eigen doelman tegen de touwen.

"Het was een misverstand. De bal kwam van binnen onze zestien, dus die voorzet kwam snel aan. Toen Joris riep, hing ik al in de lucht. Ik kon ook niet meer zakken", verklaart Mertens, die ook nog rood kreeg.

"Mijn eerste gele kaart vond ik heel erg licht, het was mijn eerste fout. Die tweede kaart was wel terecht." Mertens is nu geschorst voor de derby tegen Club Brugge. "Ik was bij mijn eerste gele kaart al geschorst, dus ik wist het wel even. Het is jammer, dat zijn de matchen waar je je kan tonen."

De spelers van Cercle konden er achteraf wel al wat mee lachen. Zo grapten ze dat ex-Gentenaar Mertens het opzet deed. "Dat is wat groen lachen natuurlijk. Het is natuurlijk jammer en pijnlijk, maar je moet dat kunnen plaatsen. Het toont dat de sfeer heel goed is bij ons."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties