Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Pareltje De Sart brengt slap Standard voorbij strijdend Bergen
Sander De Graeve

Standard won vanavond zonder overtuiging van rode lantaarn Bergen. De enige goal van Julien De Sart mocht er wel zijn. Voor het overige vergeten we deze wedstrijd best zo snel mogelijk.

Sander De Graeve in Luik

Bergen kwam met een duidelijk plan aan de aftrap. Het startte met drie brekers, Diandy, Le Postollec en Ntambwe, en ging op zoek naar een punt. Standard kwam erg slap aan de aftrap en had veel moeite met de pressing van Bergen.

Van een leider tegen de nummer laatst verwacht je toch meer. Bergen voetbalde goed mee en kon Kawashima enkele keren bedreigen. Het Standard-publiek begon terecht meer en meer te morren naarmate de eerste helft vorderde.

De Sart aan het kanon

Publiekslieveling De Camargo zorgde nog voor opschudding door Mununga op weg te zetten naar Kawashima. De Braziliaanse Belg had het geluk dat Mununga een deel van zijn snelheid zoek raakte ergens in Turkije. Kawashima kon de bal nog net ontzetten buiten zijn eigen rechthoek.

Vijf minuten voor rust kreeg het strijdend Bergen het spreekwoordelijke deksel op de neus. De Sart, niet zijn beste partij aan het spelen op dat moment, haalde na een hoekschop verwoestend uit. Een enig mooie raket in de kruising en Standard op voorsprong waren de gevolgen. Die 1-0 bleef tot aan de rust intact.

Boegeroep op Sclessin

Na de koffie kregen we hetzelfde spelbeeld, veel was er niet te beleven en de Standard-spelers leken zonder echte drive op het veld te staan. Wie wel gek werd aan de zijlijn was coach Guy Luzon. Hij haalde er Carcela af aan de rust voor Bulot.

Ook Buyens en De Camargo zochten in de tweede helft nog de bank op. Bij Buyens was er opvallend veel boegeroep uit het publiek te horen. De match kabbelde naar het eind en Bergen kon geen vuist meer maken.

Het interessantste was nog een blunder van Ronnie Stam. Vervecken liet na een verzorging voor Ciman het spel hervatten met een scheidsrechtersbal. Stam pakte die bal plots met de handen op. Opmerkelijk moment en een vrijschop voor Bergen. Onder luid boegeroep floot Vervecken de partij af. Geen match om te onthouden.