Reactie Thomas Wils: "Nog nooit verloren tegen m'n broer"

Tamara Vereecken
| 3 reacties
Thomas Wils: "Nog nooit verloren tegen m'n broer"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Euforie in het Lierse-kamp zaterdagavond na de overwinning op Cercle Brugge. Zeker ook bij Thomas Wils: hij pakte niet enkel de drie punten met z'n ploeg, maar won dus ook van z'n oudere broer Stef, verdediger bij Cercle.

Door Tamara Vereecken

Thomas Wils speelde zichzelf al snel in de kijker door een knap afstandsschot in het begin van de match afgelopen weekend. Z’n poging ging een metertje naast, maar dat maakte de vreugde om deze eerste uitzege er niet minder om. “We hebben er zo lang op moeten wachten, maar vandaag was het eindelijk zover, net als vorig jaar hier op Cercle.”

Goede organisatie

Stanley Menzo had een plan bedacht om Cercle klem te zetten en dat werkte. “Ik denk dat we de eerste helft perfect hebben uitgevoerd wat de trainer had gevraagd: goed gegroepeerd spelen en eruit komen. In dat opzicht kwamen we verdiend voor," aldus Wils. "Dan moest Cercle het spel maken en we wisten dat dat niet in hun sterkste kant is.”

Misschien hadden jullie er na de rust zelf nog meer kunnen uithalen, zeker op de counter? “Na die 0-2 begon Cercle lange ballen te droppen richting Uchebo en Kabananga, Etock kwam er dan nog bij. Zij gingen er vol voor en het klopt dat wij er niet alles hebben uitgehaald op tegenaanvallen. Maar daarna hebben we het goed opgelost, toch?" lacht de Lierse-middenvelder.

Met de drie punten doen de Pallieters een gouden zaak in het klassement. “Ja, zeker, we moeten nu niet meer achter ons kijken, wat vertrouwen geeft. En dat is leuk nu we volgende week leider Standard op bezoek krijgen.”

Thomas Wils speelde zaterdagavond tegen oudere broer Stef. “Ik zal eens iets vertellen, ik heb nog nooit verloren tegen hem, dat zegt veel he (lacht). Nee, grapje hoor."

De jongste maakte er wel even een grapje over maar verder niks dan lof voor z'n broer. "Hij heeft gescoord natuurlijk vanavond, die rode kaart was dan weer jammer voor Stef. Maar ik ga ‘m nu niet plagen met dit verlies en al zeker niet met z’n rode kaart, want hij is echt wel een sportieve speler,” vindt Thomas.

Of de Voetbalbond daar ook zo over denkt, weet Stef Wils wellicht vandaag. Na een gelijkaardige overtreding in het bekerduel tegen Wolvertem begin oktober oordeelde de Geschillencommissie dat de uitsluiting van Wils voldoende was als straf. Ook eind vorig jaar kwam Wils er met een voorwaardelijke schorsing vanaf voor een overtreding op Bacca.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties