Volg de match tussen Zulte Waregem en Sporting Lokeren live, samen met vele andere supporters.

Zulte Waregem - Sporting Lokeren: 0-0
1
En we zijn er aan begonnen aan de Gaverbeek. Nieuwkomer Thiam werd al voorgesteld, maar is natuurlijk nog niet speelgerechtigd.
1
We hebben er onwijs veel zin in. Ook voor uw redacteur uit het Regenboogstadion is het de eerste officiële wedstrijd van het seizoen.
3
Essevee staat meteen stevig. Echte kansen leverde het wel nog niet op.
4
De eerste halve mogelijk is voor de thuisploeg. Diallo met de goede interceptie, via via komt de bal bij Leye. Hij durft niet te schieten en schuift mee met Buyl, wiens voorzet er niet helemaal uitkomt.
5
De minuut 4 blijft ook dit seizoen de minuut van de veel te vroeg overleden Gregory Mertens.
7
Opnieuw moet Leye wat lang zoeken en durft hij niet af te drukken. Via Kaya en Buyl wat gevaar vanop rechts, maar gewoon een eenvoudige doeltrap voor Verhulst.
8
Aan de overkant dan ook eens gevaar, Patosi in het zijnet.
10
Zulte Waregem krijgt een vrije trap vanop zo'n zeventien meter. Hier kan iets inzitten! De manier waarop het tot stand kwam was wel vreemd: Verhulst pakte een bal opnieuw op, buiten zijn grote rechthoek.
10

Goal
Doelpunt van Bryan Verboom (Onur Kaya)
Een klein tikje opzij en een lage pegel naast de muur, meer is niet nodig om Verhulst te verschalken op de vrije trap. Zulte Waregem staat op voorsprong, de bezoekende fans zijn het niet eens met de beslissing van de ref.
13
Buyl met balverlies in de bezoekende rechthoek, maar Lokeren kan niet uitbreken - Kaya was goed gevolgd en tikt buiten.
14
Baudry mag op reprimande bij de ref na een foutje.
17
 Gele kaart voor Cyriel Dessers
Sami en Dessers gaan in duel, plots fluit de scheidsrechter. Bij Zulte Waregem houden ze het hart vast voor mogelijk rood voor Sami (als laatste man), maar het is Dessers die geel krijgt voor handspel. Moeilijk te beoordelen.
19
Kaya heeft het goed gezien, maar Buyl is niet mee en zo loopt de bal gewoon over de achterlijn. Lokeren komt stilaan wel beter in de wedstrijd, het kan nog genieten worden.
20
Ook Lokeren nu met een vrije trap, wel wat verder dan aan de overkant tien minuten geleden. Starzynski krult de bal voorbij de muur, Bossut ligt goed in zijn hoek en plukt makkelijk.
22
Opmerkelijk beeld: Mbaye Leye heeft nu op corners en afvallende ballen al minstens drie keer zelf het vuile werk opgeknapt.
25
Op het veld valt het even stil, dus doen de bezoekende fans een duit in het zakje met een samenzang. Het uitvak zit overigens zeer goed vol vanavond.
28
Onur Kaya gaf vorige week nog mee aan Voetbalkrant.com dat er tijdens de voorbereiding enkele goals werden geslikt op stilstaande fases, maar daar is nu blijkbaar aan gewerkt. Voorlopig staat het als een huis.
30

33
Leye geeft mee aan De Ridder, maar tegen zijn voet. Uiteindelijk kan Kaya toch nog voor de kooi zwiepen, Leye knikt over.
35
Aneke legt goed breed, Buyl kapt en dribbelt, maar het schot is te zwak om Verhulst te verontrusten.
36
De Ridder nu vanuit de draai, maar over de kooi van Verhulst. De thuisploeg heeft wel alles prima onder controle, Lokeren komt er maar heel af en toe eens uit.
39
Baudry laat zich even aftroeven door Patosi, maar Aneke zet het recht en haalt er nog een inworp aan over.
41
Zulte Waregem houdt voorsprong makkelijk vast
Echt veel dreiging hebben we van Lokeren nog niet gezien. Bossut heeft nog geen groot werk gehad, de rust is stilaan in zicht.
43
Buyl en Baudry brengen de verdediging van Lokeren in problemen. De bal komt tot bij Lepoint, die nog aflegt naar Kaya. Uiteindelijk gaat diens schot een meter over de kooi van Verhulst.
44
Beste combinatie van Lokeren, net voor de rust. Dessers geeft mee aan Patosi, die achteruit weet te leggen. Aan het penaltypunt mist Overmeire zijn schot half: naast.

Scheidsrechter
Rust
Zulte Waregem - Sporting Lokeren: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
20:48
Zulte Waregem met voorsprong de rust in
Het staat 1-0 aan de rust, er komen zelfs geen extra minuten bij. Na een evenwichtig begin kwam de thuisploeg op voorsprong, daarna was het lang wachten op een kans voor de bezoekers.
46
Bal rolt terug aan Gaverbeek
En we zijn er terug aan begonnen. Lokeren probeert meteen naar voren te trekken.
50
De bezoekers zijn forser uit de kleedkamers gekomen, dat is meteen duidelijk.
53
Ook de bezoekende fans gaan zich nog eens scharen achter de ploeg. Ook corner 12 of 13 (we zijn de tel kwijt) loopt op niets uit.
54
Vervangen Stephen Buyl
Ingevallen Alessandro Cordaro

Eerste wissel van Dury. Buyl liep zich het pleuris, Cordaro is van zijn knieprobleempje af en krijgt een dik halfuur.
56

Goal
Doelpunt van Mbaye Leye (Steve De Ridder)
Sami rukt op, speelt in op Leye, die meteen aflegt naar De Ridder. Die kan de dubbelpass vervolledigen, waarop de Senegalese spits enig mooi over Verhulst chipt. Essevee op rozen!
58
Vervangen Dario Melnjak
Ingevallen Sergiy Bolbat

Peeters grijpt in en stuurt Bolbat en Ticinovic in de wei.
59
Vervangen Filip Starzynski
Ingevallen Mario Ticinovic

61
Diallo maakt hands niet ver van de eigen rechthoek, daar zit misschien op vrije trap iets in voor Lokeren.
61

Goal
Doelpunt van Ayanda Patosi (Onbekend Onbekend)
En we hebben weer volop een match. Patosi krult de vrije trap over de muur en naast Bossut in doel.
62
Overmeire ondertussen met een fout op De Ridder, maar de scheidsrechter is vergeten kijken naar het spel. Bijna brengt Diallo daarop Bossut in problemen, maar alles koelt zonder blazen.
64
Aan de overkant een schot van Aneke in het zijnet na heel lang bakkeleien. De werklust zit er zeker in bij de thuisploeg.
65
Vervangen Steve De Ridder
Ingevallen Jesper Jørgensen

67
Kaya en Verboom poetsen de linkerflank even op, de voorzet op Leye is goed, maar de spits kopt net over.
68
Bossut staat even in niemandsland, maar gaat dan door. Gelukkig voor hem kan Patosi niet in een leeg doel krullen: zijnet!
69
Prachtige bal van Aneke op Cordaro, maar die verslikt zich uiteindelijk.
71
 2e gele kaart voor Cyriel Dessers
Dessers gaat neer in de zestien, maar Vertenten ziet er opnieuw hands in en geeft Dessers zijn tweede gele kaart.
75
Nog een kwartier en Zulte Waregem houdt voorlopig nog steeds stand.
76
 Gele kaart voor Christophe Lepoint
Lepoint en Verhulst gaan wat duwen, geel!
80
Voorzet Verboom, kopballetje Lepoint naast. Nog tien minuten, Lokeren zal toch iets moeten gaan verzinnen willen ze hier iets wegkapen.
82
Lokeren komt er uit, maar Patosi kan niet goed afdrukken.
82
Vervangen Evariste Ngolok
Ingevallen Eugene Ansah

84
De bezoekers komen nu echt wel opzetten, tot doelrijpe kansen komt het voorlopig nog niet.
86
Enoh knalt nog eens pardoes over de kooi van Bossut, de Essevee-goalie begint een beetje tijd te winnen.
90
De poppen gaan even aan het dansen. Verboom en Overmeire op reprimande, beiden krijgen geel. Peeters kwam een metertje of 13 uit zijn box.
90
 Gele kaart voor Bryan Verboom

90
 Gele kaart voor Killian Overmeire

90

Goal
Doelpunt van Jesper Jørgensen (Onur Kaya)
Op alle velden was het voorlopig 2-1 dit weekend, maar alle gokchinezen nog aan toe: Jorgensen maakt er gewoon 3-1 van. Knap schot, misschien nog licht afgeweken.
90+1
We krijgen er vier minuten bij.
90+3
Vervangen Mbaye Leye
Ingevallen Jonathan Benteke

90+4
De thuisfans juichen, Verhulst moet nog een corner toestaan na goed werk van Cordaro.