Dury laat in zijn kaarten kijken: "Hij speelt als rechtsachter tegen Lokeren"

Dury laat in zijn kaarten kijken: "Hij speelt als rechtsachter tegen Lokeren"
Foto: © photonews

Zulte Waregem begint zaterdagavond aan het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Lokeren. En we kunnen alvast 5 namen met 100% zekerheid invullen op onze wedstrijdfiche. Op de persconferentie speelde Francky Dury namelijk open kaart.

Aernout Van Lindt in Waregem

Tijdens de voorbereiding gebruikte hij Karim Essikal enkele keren als rechtsachter en die deed dat niet onaardig. Maar ondertussen is ook Abdou Diallo terug na een avontuur met de Franse U19 op het EK, en dus kan Dury schuiven.

Hij opteert er nu voor om Diallo centraal achterin te zetten en met Marvin Baudry - die tijdens de voorbereiding altijd centraal stond - naar de rechtsachter te verhuizen. Wie Voetbalkrant op de voet volgt, had dat tien dagen geleden ook al kunnen voorspellen (lees HIER meer).

Diallo goed op EK

"We hebben Diallo opgevolgd via onze scouting tijdens het EK en hij heeft daar twee hele goede matchen gespeeld. Ik hou van al mijn spelers, maar ik kan er maar 11 opstellen."

En dus moest hij Essikal wel ontgoochelen: "Maar ik zal nog wel enkele spelers ontgoochelen. Die zullen er ook altijd zijn, zolang je ze maar respect geeft hoeft dat geen probleem te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties