Essevee heeft "opnieuw prijs" met moeilijke start: "Maar ik heb dat graag"

Essevee heeft "opnieuw prijs" met moeilijke start: "Maar ik heb dat graag"
Foto: © photonews

Mbaye Leye en Francky Dury beginnen vanavond tegen Lokeren opnieuw aan een avontuur samen: de ene langs de lijn, de andere diep in de spits. Ze blikten vooruit op de match tegen Lokeren en het moeilijke programma in de eerste weken.

Door Aernout Van Lindt

"Ik kende een moeilijk jaar met hoogtes en laagtes bij Lokeren vorig jaar", opende Mbaye Leye. "De club zit nog vers in mijn geheugen, dus de wedstrijd tegen hen wordt zeker speciaal. Ik ken er nog veel spelers en we hadden een goede groep."

"Ik kan niets negatiefs over hen zeggen, Reynders had ook veel vertrouwen in mij en ik wil hen danken voor wat ze vorig jaar voor mij deden. Ze wilden mij ook houden, ik heb doorgedrukt om naar Essevee te kunnen terugkeren."

Met ook nog Standard en Genk als toekomstige tegenstanders oogt het programma wel erg zwaar voor Zulte Waregem: "Maar dat heb ik graag", aldus Leye. "Ik heb dat graag, dat is goed om er in te komen. Vergeet niet dat we in ons superjaar ook meteen gingen winnen in Luik."

Hadden gedacht dat ze ons wat zouden sparen, maar het is weer prijs

"Als je een goede start maakt, dan ben je vertrokken", weet ook Francky Dury. "We hadden misschien gedacht dat de kalendercommissie ons ging sparen na vorig seizoen, maar ook deze keer is het weer prijs met alle toppers tijdens de werken."

"Maar ach: het is een moeilijke start, maar dan weten we meteen waar we staan en weten we waarover het gaat. Tegen een goede tegenstander moet je er ook meteen staan, soms is dat beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties