Reactie Debuut in mineur voor Peeters: "Maar we waren de dominante ploeg"

Debuut in mineur voor Peeters: "Maar we waren de dominante ploeg"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bob Peeters maakte zijn debuut voor Sporting Lokeren op het veld van Zulte Waregem. Zonder Persoons op het middenveld moest hij Ngolok naar Overmeire zetten, bovendien werd hij door enkele ongelukkige acties van zijn spelers niet geholpen. De oefenmeester reageerde scherp.

Door Aernout Van Lindt

'Individuele fouten'

"Moest Davino die bal oprapen? Misschien niet, maar het is wel zo dat een voordeel (een buitenspelgeval) een nadeel wordt voor ons. En dan krijgen we net daarop een doelpunt tegen", aldus Peeters fors.

"En dan ja, een jeugdzonde", gaat hij door over de twee gele kaarten voor Dessers. "Als je als spits al een gele kaart hebt gepakt voor een identieke fase, dan is dat niet slim om dat opnieuw te doen."

Dominantie en bijsturingen

Peeters moest in zijn eerste wedstrijd meteen flink bijsturen. Een donderpreek tijdens de rust hielp: "We gaven in de eerste helft weinig weg. Ik vroeg aan de spelers tijdens de rust om met meer lef en durf te spelen en na de rust waren wij toch de dominante ploeg. Zij scoren een van de eerste keren dat ze over de middenlijn kwamen."

En toen was er dus de rode kaart voor Dessers: "Met tien werd het aanpassen en schuiven, maar we probeerden nog druk te zetten. We zijn blijven voetballen, zelfs met tien man bleven we echt doordrukken: mijn team heeft dus mentaliteit getoond."

Conclusie?

Op twitter zagen we al enkele giftige commentaren na de eerste nederlaag van Lokeren. "We weten al wie de eerste trainer is die zal de laan worden uitgestuurd."

Zover is het echter nog lang niet: de oefenmeester maakte enkele goede keuzes en zijn team was niet apathisch. Het ontbreekt wel aan iemand die echt doelpunten kan maken: Dessers had zijn dagje niet, Besart zat niet in de kern. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties