Kaya blikt openhartig vooruit op openingsmatch tegen ex-club Lokeren

Kaya blikt openhartig vooruit op openingsmatch tegen ex-club Lokeren
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem begint het nieuwe seizoen met een thuismatch tegen Sporting Lokeren. Bij Essevee enkele ex-spelers van de Waaslanders, waaronder ook Onur Kaya. "Maar ik speelde maar een jaar bij Lokeren, dus echt speciaal is het voor me niet."

Door Aernout Van Lindt

“Ik wil me natuurlijk wel bewijzen als speler, maar het is niet dat ik iets te bewijzen heb tegenover Lokeren”, aldus de winger van Essevee tegen Voetbalkrant.com.

“Ik speelde er maar een jaartje en ben er niet met slaande deuren vertrokken. Ik heb er weinig kansen gehad, dat klopt. Maar dat had te maken met teveel spelers voor mijn positie, en met de fans heb ik altijd een goed contact gehad.”

Zonder goede start krijg je het lastig

Toch ziet Kaya de eerste wedstrijd tegen Lokeren wel als een belangrijke: “Of we een moeilijk programma hebben? De start van een seizoen is altijd moeilijk. Zonder goede start krijg je het lastig, dat is hier vorig jaar ook gebleken.”

De flankspeler lijkt wel klaar om te strijden voor play-off 1 dit seizoen: “Er is een pak ervaring bijgekomen met Mbaye en Christophe onder anderen. Met deze kern kunnen we iets neerzetten, en de sfeer is ook veel beter. Dat merk je meteen.”

Lokeren wordt voor ons ook ontdekken

“We gaan dan ook met vertrouwen naar de eerste wedstrijd tegen Lokeren. Maar makkelijk wordt het niet: er zijn veel sterkhouders gebleven bij hen en het wordt voor ons ook een beetje ontdekken hoe zij er voor komen.”

Zijn er nog werkpunten? “Ja, we slikken nogal wat doelpunten op stilstaande fases. Daar moeten we nog wat extra voor opletten. Al speelden we een goede tweede helft tegen Nice, daar kunnen we ons aan optrekken.”


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties