Volg de match tussen KRC Genk en Standard live, samen met vele andere supporters.

1
KRC Genk-Standard: 0-0
1
Genk - Standard op gang gefloten
Door storm Dennis bestond er wat twijfel of de wedstrijd wel zou kunnen doorgaan, maar we zijn er toch aan begonnen. Hopelijk krijgen we ondanks de moeilijke omstandigheden toch een mooie wedstrijd te zien.
5
Wolf is met drie centrale verdedigers aan de wedstrijd begonnen. Cuesta is vandaag de meest rechtse pion in de Genkse defensie.
7
De eerste kans uit de wedstrijd is voor de thuisploeg. Dodart redt een knal van Bongonda.
15
Het spel ligt bijzonder lang stil in deze fase van de wedstrijd. Vooral Vanheusden maakt zich niet populair bij het thuispubliek.
18
Standard komt steeds beter in de wedstrijd. Didillon echt in de problemen brengen zit er voorlopig wel nog niet in.
22
De eerste helft is intussen halverwege. We wachten nog op een eerste grote kans.
25
Cop haalt uit, maar zijn schot mist alle richting.
31

Goal
Doelpunt van Zinho Vanheusden (Konstantinos Laifis)
Een hoekschop belandt voor de voeten van Vanheusden en die trapt de 0-1 voorbij Didillon.
34
 Gele kaart voor Konstantinos Laifis

35
Genk krijgt een vrije trap op een leuke plaats na een overtreding van Laifis, die geel krijgt. Onuachu trapt over.
37
Ook Cimirot gaat op de bon. Het zal niet de laatste kaart uit de partij zijn.
37
 Gele kaart voor Gojko Cimirot

41
We naderen stilaan de rust. Kan Genk Bodart nog eens bedreigen voor de pauze?
42

Goal
Doelpunt van Duje Cop (Selim Amallah)
Standard lijkt te gaan rusten met een dubbele voorsprong. Amallah stuurt Cop knap diep en die werkt subtiel af. 0-2.

Scheidsrechter
Rust
KRC Genk - Standard: 0-2

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
18:45
Rusten met 0-2 in Genk - Standard
We gaan rusten met 0-2 op het scorebord.
46
Kan Genk Standard nog iets in de weg leggen in de tweede helft
De tweede helft is op gang gefloten. Kan Genk nog iets thuishouden? Wolf heeft alvast een dubbele wissel doorgevoerd en gaat opnieuw met vier achterin voetballen.

47
De eerste kans van de tweede helft is voor de thuisploeg. Onuachu kopt over.
49
En daar is ook standard een eerste keer na de pauze. Didillon redt knap op een overhoeks schot van Carcela.
58
Genk zet steeds nadrukkelijker koers richting de kooi van Bodart. De wedstrijd is alleszins nog lang niet gespeeld.
63
 Gele kaart voor Dries Wouters

65
Genk schuift meer en meer op, zonder echt gevaarlijk te zijn. Het moet wel opletten voor Luikse counters door zo hoog te gaan staan.
67
Tijd begint te dringen voor Genk
De tweede helft is intussen halverwege en de 0-2 staat nog steeds op het bord. Genk zal er stilaan aan moeten gaan beginnen als het nog iets wil pakken.
69
Vervangen Selim Amallah
Ingevallen Nicolas Raskin

69
 Gele kaart voor Sebastien Dewaest

71
Limbombe haalt uit na een knappe dribbel, maar Bodart bokst in hoekschop.
72
Vervangen Dries Wouters
Ingevallen Stephen Odey

74
Onuachu pakt uit met een knappe kopbal, maar Bodart heeft een klasseredding in huis. Genk houdt er wel nog een corner aan over.
79
Maehle mag een vrije trap nemen van op een aardige plek, maar Bodart laat zich niet verrassen. Standard is op weg naar drie gouden punten.
82
Genkse aansluitingstreffer afgekeurd voor buitenspel
Genk lijkt op 1-2 te klimmen, maar het feestje gaat niet door wegens buitenspel. Intussen zijn de hemelsluizen helemaal opengegaan.