Volg de match tussen Antwerp en KAA Gent live, samen met vele andere supporters.

Het eerste treffen tussen Antwerp en Gent in vier dagen speelt zich af op de Bosuil. Bölöni kiest in zijn 100ste match in de dugout bij Antwerp voor Refaelov als vervanger van de geschorste Lamkel Zé. Bij Gent keert Odjidja terug en staan ook Asare en Lustig weer in de ploeg.
1
Mbokani meteen gevaarlijk!
Er had al in de openingsminuut gescoord kunnen worden! Mbokani glijdt de voorzet van Buta aan de tweede paal over doel.
5
Met die wel erg vroege eerste kans heeft Antwerp meteen zijn intenties kenbaar gemaakt. Gent was de wedstrijd bijna met een achterstand begonnen.
8
Antwerp probeert er via de flanken door te komen en is zo de ploeg die tot dusver het meest de aanval zoekt.
8
9
Miyoshi schiet vanuit de tweede lijn over.
12
Odjidja trapt een vrijschop vanop links hoog over.
13
Haroun gaat zijn kans op een afvallende bal, maar het is een afzwaaier.
16
Depoitre kopt een voorzet van Lustig over.
18
Heerlijk moment van Rodrigues
Met een heerlijke doorsteekpass doet Rodrigues de Bosuil hopen op een volgende kans. De teruglegger van De Laet wordt echter verwerkt door de Gentse defensie.
19
Refaelov schiet in de armen van Kaminski.
20

Goal
Doelpunt van Roman Yaremchuk (Jonathan David)
Een tegenstoot van Gent en de Buffalo's slaan meteen toe. David stuurt Yaremchuk op weg naar doel. De Oekraïner lijkt even zijn evenwicht te verliezen, maar blijft toch overeind en pakt dan uit met een knappe stifter.
25

Goal
Doelpunt van Dieumerci Mbokani (Onbekend Onbekend)
De bal komt bij Mbokani en die knalt van in de zestien heerlijk binnen.
28
Nu dreigt De Laet voor Antwerp
Kaminski moet een afgeweken schot van De Laet in hoekschop duen.
31

Penalty
Penalty voor Antwerp
Strafschop wegens handspel van Owusu. Hij doet zijn arm omhoog en houdt zo een schot tegen.
31
 Gele kaart voor Elisha Owusu

33

Goal
Doelpunt van Lior Refaelov
Refaelov schiet de elfmeter in de rechterhoek.
37
Antwerp heeft de scheve situatie snel rechtgezet. Dit is toch wel een tik voor de Buffalo's en vooral voor de ongelukkige Owusu.
39
 Gele kaart voor Ivo Rodrigues

41
Doet Gent nog iets terug voor rust?
Nog een paar minuten te gaan in de eerste helft. Trekt Antwerp straks met een voorsprong naar de kleedkamers of kan Gent nog iets terugdoen?
43
Een leuk passje tussendoor nu van Refaelov, maar er komt geen voortzetting. Buta kan wel charmeren met zijn rushes naar voren.
45+2
 Gele kaart voor Sven Kums

Scheidsrechter
Rust
Antwerp - KAA Gent: 2-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:17
Antwerp leidt verdiend
Antwerp had doorlopend het initiatief in deze eerste helft en heeft dan ook terecht een voorsprong beet. Het moest hiervoor wel een achterstand wegwerken en slaagde hier in redelijk korte tijdsspanne in. Bij Gent claimden ze wel dat ze voorafgaand aan het handspel dat tot de strafschop leidde zelf een fout moesten meekrijgen.
46
Tweede helft begonnen
Gent heeft de tweede helft op gang gebracht.
48

Goal
Doelpunt van Dieumerci Mbokani (Ivo Rodrigues)
Antwerp deelt een nieuwe mokerslag uit. Een opwippertje van Rodrigues wordt de perfecte voorzet voor Mbokani. Die kopt de 3-1 tegen de touwen!
50
Rodrigues gooit er zijn lijf in en hoopt zo de 4-1 binnen te werken. Hij wordt afgefloten voor een aanvallende fout, maar wat gaat het allemaal makkelijk voor Antwerp in de openingsminuten van de tweede helft.
54
Een tegendoelpunt kort na de pauze is wel het laatste wat Gent kon gebruiken. De Buffalo's treden toch te laks op vanavond. Maar in Anderlecht konden ze ook nog een 3-1 ophalen. Herhalen ze dat kunststukje nog eens?
59
Goed schot De Sart
De Sart vuurt een verdienstelijk schot af. Kaminski gaat snel genoeg tegen de grond en kan redding brengen.