"Er moet toch een datum te vinden zijn voor februari 2020?": Gent en Antwerp hopen nog steeds dat wedstrijd kan uitgesteld worden
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 163 reacties
"Er moet toch een datum te vinden zijn voor februari 2020?": Gent en Antwerp hopen nog steeds dat wedstrijd kan uitgesteld worden
Foto: © photonews

Antwerp - Gent staat tot op heden nog steeds geprogrammeerd op zondag 26 augustus. De Pro League zit met de handen in het haar, de betrokken clubs hopen dat er nog een oplossing uit de bus kan vallen.

Antwerp en Gent spelen aanstaande zondag tegen elkaar, tussen hun twee duels in de Europa League tegen respectievelijk AZ en Rijeka in. In Nederland werden de wedstrijden van de ploegen die nog Europees spelen allemaal uitgesteld, in België lijkt dat moeilijker te liggen.

Zo zou er volgens de kalendercommissie van de Pro League voor Nieuwjaar zelfs geen enkele vrije datum meer zijn om de wedstrijd te spelen, waardoor er een wedstrijd uit de heenronde pas in de terugronde zou kunnen worden gespeeld - en dat is niet de bedoeling. 

Vrije datum?

"Ik hoop dat ze nog een vrije datum kunnen vinden, want het zou belangrijk zijn voor de Belgische ploegen om zich in Europa te laten gelden. Maar we bereiden ons nu eerst voor op de match tegen Rijeka van donderdag", aldus Jess Thorup na Gent - Oostende. "Europa is heel belangrijk, dus het zou een goede zaak zijn als er een oplossing komt. Het zou goed kunnen zijn voor de Belgische coëfficiënt, in Kroatië en Nederland doen ze het ook."

"We hebben de winnende mentaliteit en wonnen voor de vierde keer op rij in ons eigen stadion dit seizoen, daarop willen we nu verder gaan. Daarna zien we wel wat er zal gebeuren met de match tegen Antwerp al dan niet." De Pro League zou normaal gezien maandag nog eens de opties bekijken, een definitief besluit is er nog niet genomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties